PRESENTACIÓ DEL NOU TÈCNIC DEL BARÇA DE BÀSQUET

Jasikevicius: «Espero fer un bàsquet bo i guanyador»

«¿Pau Gasol? No estaria malament, ¿no?», apunta l'entrenador lituà

«'Saras' torna al seu club, a casa seva, a la seva ciutat», destaca Bartomeu

zentauroepp54016452 presentacion jasikevicius  foto  javi ferrandiz200706173601

zentauroepp54016452 presentacion jasikevicius foto javi ferrandiz200706173601 / JAVI FERRANDIZ

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En l’esport, com en la vida, a més de talent i sort, es necessita passió i connexió. I pocs jugadors han connectat amb la grada blaugrana com Sarunas Jasikevicius. Culer de cor, torna per tercera vegada a la que sempre ha considerat casa seva per posar fi a la travessia del desert del Barça de bàsquet. Des que va marxar el 2013, el club ha tingut més entrenadors (Xavi Pascual, Georgios Bartzokas, Sito Alonso, Svetislav Pesic i ara ell) que títols, tot just una Lliga, dues Copes i una Supercopa en set anys.

«Estic molt content d’estar a Barcelona una altra vegada i formar part d’aquest gran club. Faré el màxim per fer un bàsquet bo i guanyador. Tots junts ho aconseguirem. Tenim una plantilla de gran nivell», ha sentenciat l’extècnic del Zalgiris, que ha promès que ho donaran tot per tornar a celebrar títols. «L’afició del Barça ja sap que donaré el màxim de mi i també els ho demanaré als jugadors. Ens esperen 10 mesos molt durs, però crec que és un repte molt bonic».

Notícies relacionades

En el cara o creu Pesic-Jasikevicius, Josep Maria Bartomeu va apostar dues vegades pel serbi, primer quan era responsable de la secció de bàsquet i després com a president. I les dues vegades li va sortir malament la jugada. Ara, després d’un any en blanc malgrat haver tirat la casa per la finestra amb el fitxatge de Nikola Mirotic, es jugarà el seu últim any de la seva presidència posant a la banqueta l’estranger més idolatrat el Palau després d’Audie Norris. «‘Saras’ torna al seu club, a casa seva, a la seva ciutat», ha destacat Bartomeu, que ha emfatitzat que el lituà és soci des del 2006 (amb el número 86.993), «amb llarg recorregut com a barcelonista, no només com a jugador». La tornada del mite lituà ha sigut gairebé l’únic bri d’esperança i il·lusió al club des que dimarts passat va perdre la lliga de bàsquet (ja van sis anys sense guanyar-la) i gairebé la de futbol.

«No ho vaig acceptar abans perquè necessitava aprendre i agafar experiència. Era el moment adequat per fer aquest pas»

Sarunas Jasikevicius

Nou tècnic del Barça de bàsquet

Higgins, operat

Fa un parell d’estius ja hi va haver negociacions per a la seva tornada, però finalment no hi va haver acord, que ara sí que ha fructificat. «No ho vaig acceptar abans perquè necessitava aprendre i agafar experiència. Soc un entrenador jove i aquest estiu es van posar sobre la taula tots els condicionants per venir. Era el moment adequat per fer aquest pas», ha afirmat Jasikevicius. Amb la resta fora de Barcelona de vacances (a excepció de Higgins, operat de fascitis plantar del peu dret i que estarà de baixa de 10 a 12 setmanes), els únics jugadors que van acudir a la presentació del seu nou tècnic van ser Pierre Oriola, Leandro Bolmaro i Álex Abrines (únic excompany de Jasikevicius que queda a la plantilla). «L’equip ja és molt bo, intentarem millorar alguna cosa», va expressar. La sortida d’Ante Tomic ha fet que torni a sonar amb força el nom de Pau Gasol. ‘Saras’ va intentar evitar especular amb noms de possibles reforços, tot i que va deixar anar una frase que alimenta els rumors d’una altra tornada sonada. «Tots sabeu l’afecte que tinc pel Pau, és amic meu. No estaria malament, ¿no?», ha comentat sobre el pivot català, que aquest dilluns fa 40 anys i amb qui va coincidir en la seva primera etapa al Palau.