decisió nipona

El 10 de juliol torna el públic als estadis del Japó

Les lligues de futbol i beisbol tornaran a comptar amb aficionats a les grades tot i que amb restriccions i mesures preventives

segea51461173 kobe  japan   21 12 2019   vissel kobe s andres iniesta of s200622101857

segea51461173 kobe japan 21 12 2019 vissel kobe s andres iniesta of s200622101857 / JIJI PRESS

1
Es llegeix en minuts

Les lligues professionals de futbol, en què la gran estrella és Andrés Iniesta, i de beisbol del Japó tenen previst tornar a permetre l’accés als espectadors als partits des del 10 de juliol tot i que amb restriccions d’aforament i altres mesures preventives, segons van anunciar aquest dilluns els seus responsables.

La lliga nacional de beisbol (PNB) va començar divendres passat a porta tancada després de retardar-se l’inici tres mesos a causa de la pandèmia del nou coronavirus, mentre que la competició de futbol (J-League) es reprendrà el 4 de juliol, també sense espectadors, després d’una aturada de gairebé quatre mesos.

Els responsables de les dues competicions preveuen que els espectadors puguin tornar als estadis des del 10 de juliol, quan començarà una nova fase de les directrius adoptades pel Govern per restringir l’accés a esdeveniments multitudinaris esportius i culturals.

Anunci oficial 

«El Govern ens ha autoritzat a anunciar que podrem començar a admetre espectadors des del 10 de juliol, tot i que ho farem tenint en compte la situació», va dir aquest dilluns en roda de premsa el màxim responsable de la PNB, Atsuhi Saito, després de participar en una reunió amb representants de la J-League i de l’Executiu nipó.

Les dues competicions esportives més populars del país procediran a readmetre espectadors als estadis de manera gradual i complint una sèrie de mesures dirigides a contenir la propagació de contagis i acordades amb un plafó d’experts sanitaris i amb les autoritats.

Notícies relacionades

En un primer moment, es limitarà el nombre d’espectadors que podran accedir als estadis a un màxim de 5.000 persones, tot i que aquest número podrà ser menor depenent de la mida de les instal·lacions i de les recomanacions de les autoritats locals. Més endavant s’augmentarà el límit d’assistència fins al 50% de l’aforament dels estadis i sempre que la situació ho permeti, segons van assenyalar els responsables de les competicions.

Els tests 

A més, per als jugadors i personal dels clubs, serà obligatori realitzar-se test PCR abans de la competició i de manera periòdica per detectar possibles infeccions. La represa de les dues lligues té lloc després que el Govern donés per controlada la pandèmia i decidís aixecar l’estat d’emergència a finals de maig.