LA TEMPORADA PERIQUITA

Embarba, el punyal de l'Espanyol

L'elèctric extrem madrileny, fitxat al gener per 10 milions, comanda el ressorgiment blanc-i-blau

rpaniagua53745085 spain  barcelona  rcd stadium on 13 june 2020  23 embarba of200619204724

rpaniagua53745085 spain barcelona rcd stadium on 13 june 2020 23 embarba of200619204724 / Marc Gonzalez Aloma AFP7

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Els 40 milions que es va gastar Chen Yansheng al gener per evitar el primer descens de l’Espanyol en 27 anys es van destinar a tres llocs específics. Raúl de Tomás va rebre tota l’atenció i aviat va demostrar el seu nivell, però les lesions han anat difuminant la seva influència. Cabrera, el nou líder de la defensa, va ser el segon reforç, però el jugador més determinant està sent Adrián Embarba (Madrid, 28 anys), un punyal de doble fulla i un malabarista de la pilota.

El club periquito va pagar els 10 milions de la clàusula de l’elèctric extrem al Rayo. Semblava una quantitat elevada per a un jugador que feia set anys que era a Vallecas, on va brillar amb Paco Jémez. Abans, va madurar per tota la geografia madrilenya, passant pel planter del Madrid des de l’aleví B fins a cadet, en què va coincidir amb astres com Carvajal, Sarabia i Morata. La seva mare, que es diu Gloria, el portava a entrenar amb cotxe des d’Azuqueca de Henares (Guadalajara), el seu poble de la infància.

Frescor i driblatge

En el clàssic 4-4-2 d’Abelardo el tècnic necessitava futbolistes de banda que aportessin frescor, regateig i profunditat. Embarba compleix a la perfecció aquesta comesa. El madrileny, un esquerrà que podria passar perfectament per ambidextre, es va presentar a Cornellà amb 7 gols i 11 assistències durant aquest curs amb el Rayo. Va passar de Segona a Primera i ara no vol tornar enrere.

Cabrera, en la trobada davant del Getafe de dimarts passat / AFP7

Notícies relacionades

Va firmar fins al 2024 per triomfar a l’Espanyol. «És un gran pas. És un honor jugar en un club tan històric i important, un dels millors del país», va proclamar en la seva presentació. En nou partits suma dos gols, tres assistències i 57 centrades.

Per al Pitu és clau. Per això el dosifica. Ha sigut substituït en els quatre últims partits de l’Espanyol. Jugar sempre amb una marxa més cansa. «Deixarem més del 100% per aconseguir l’objectiu», assegura amb convicció. L’extrem  vol continuar cavalcant per la prada de Cornellà a Primera. 

Temes:

Espanyol