campionat compromès

Guardiola: «Estic avergonyit del que els blancs hem fet amb els negres»

El tècnic del City remarca la discriminació pel color de la pell, en un inici de la Premier marcat pels gestos antiracistes

segea53796539 topshot   arsenal s gabonese striker pierre emerick aubameya200618101847

segea53796539 topshot arsenal s gabonese striker pierre emerick aubameya200618101847 / PETER POWELL

1
Es llegeix en minuts

Pep Guardiola va assegurar que estava «avergonyit» de la manera com els negres han sigut tractats pels blancs durant segles després del partit que el Manchester City va guanyar l’Arsenal per 3-0, en la primera jornada de la represa de la Premier League després de la pandèmia del coronavirus i que va estar marcat pels tributs al moviment ‘Black lives matters’. «Hauríem d’enviar mil milions de missatges als negres. Han passat més de 400 anys en els quals fem el que fem a aquestes adorables persones», va dir el tècnic català en declaracions al canal Sky Sports.

«Estic avergonyit, m’avergonyeixo del que els blancs han fet als negres», va dir Guardiola amb contundència. Abans del partit, igual com va succeir en l’empat a zero entre l’Aston Villa i Sheffield United, els jugadors, els àrbitres i els membres del personal a la banqueta es van posar de genolls a terra abans de començar el partit per mostrar d’aquesta manera el suport al moviment per combatre el racisme i la violència policial.

Stevens, del Sheffield, en primer terme, amb diversos jugadors al fons, s’agenolla abans de l’inici del partit que el seu equip va jugar davant l’Aston Villa. / carl recine (AFP)

El lema ‘Black live matters’ també va reemplaçar els noms dels jugadors a la part posterior de les samarretes, com succeirà una altra vegada en els deu partits que es disputaran entre divendres i dilluns en la represa de la Premier. 

Notícies relacionades

«Només perquè vas néixer d’un color diferent, ¿com pot la gent pensar que ets diferent? Tots aquests gestos (de solidaritat amb la causa antiracista) són bons i positius. Hem de fer tot que puguem fer perquè la gent s’adoni que això no és acceptable », va continuar Guardiola. «Encara tenim molt a fer pels negres que no hem fet fins ara», va afegir.