LA TEMPORADA BLANC-I-BLAVA

Un valent Espanyol resisteix a Getafe jugant amb 10

El conjunt periquito treu l'orgull després de la injusta expulsió de Bernardo en el minut 16

rpaniagua53777096 espanyol s colombian defender bernardo espinosa  c  argues w200616210502

rpaniagua53777096 espanyol s colombian defender bernardo espinosa c argues w200616210502 / JAVIER SORIANO

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Ni tan sols la penosa actuació de l’àrbitre Munuera Montero va frenar a un valent Espanyol que va treure un meritori empat a Getafe (0-0). Aquest punt d’orgull li permet fer un altre pas cap a la salvació, una meta que continua semblant llunyana, però molt més a prop que abans de l’aturada pel coronavirus.

Amb l’actitud d’aquest dimarts, jugant amb 10 des del minut 16, tot és possible. Els homes d’Abelardo  creuen en el miracle i ho estan posant tot per aconseguir-ho. La pròxima prova serà dissabte a Cornellà davant del Llevant  en el mateix horari de la setmana passada contra l’Alabès  (14 h). Si repeteix victòria, el panorama començarà a tenir bona pinta. 

Mà a la cara

L’equip periquito es va trobar un guió completament diferent al del seu últim duel. La fortuna que va acompanyar amb la còmica expulsió de Pacheco va donar pas a una vermella surrealista a Bernardo, que se’n va anar al carrer per tocar amb la mà la cara de l’uruguaià Damián, que va exagerar l’acció com si li hagués disparat un franctirador.

Abelardo dona instruccions als seus jugadors a Getafe / AFP

De jugar contra 10 des del minut 18 a casa a sobreviure amb 10 a Getafe amb un detall important. L’expulsió de la meta va ser ridícula però justa. La marxa del central colombià va ser un caprici de l’àrbitre que va posar contra les cordes un Espanyol admirable i endollat des del primer segon.

Tres canvis

Sense el lesionat Raúl de Tomás, Abelardo va optar per una posada en escena amb tres novetats: Diego López, vital en el tram final; Pipa, que va fer un notable partit, i Darder. Davant, el Getafe recuperava Mata  però perdia els seus dos centrals titulars: el lesionat Djené i el sancionat Etxeita.

«Aquesta expulsió no es pot produir amb una eina com el VAR. Ens han perjudicat i ens hi juguem molt» (Abelardo)

Els periquitos temien un inici elèctric del seu rival després de la seva derrota a Granada, però va ser l’Espanyol el que va exhibir un millor to, conscient de les seves necessitats. Ubicat a l’última plaça i amb la soga al coll, el quadro català ha pres aquest esprint final com una carrera sense temps per perdre per evitar el primer descens en 27 anys. Qualsevol pols s’afronta com una final.

Doble gran parada

Un cop de cap de David López desviat per Sòria va ser el primer intent seriós d’un bloc que, lluny d’intimidar-se per l’expulsió, va demostrar una gran fortalesa mental. El seu rival, en canvi, va ser fidel al manual del seu tècnic, que no va arriscar el més mínim. Es va dedicar a esperar el seu moment com si res hagués ocorregut.

El panorama tampoc va canviar després del descans. Embarba es va quedar sol davant de Soria en la millor ocasió blanc-i-blava (m. 49) i el Getafe només va fer un pas endavant en la recta final, intentant aprofitar el cansament periquito. Abelardo no va moure fitxa fins al minut 79, però l’Espanyol mai es va fondre. Diego López va salvar l’empat amb una doble gran parada i el Mallorca va completar la festa perdent a Vila-Real (1-0). Una alegria més en el desafiament periquito. 

GETAFE: Soria (8); Damián (6), Cabaco (5), Chema (5), Olivera (5); Nyom (4), Arambarri (5), Maksimovic (5), Cucurella (4); Molina (5), Mata (5). Tècnic: José Bordalás (5). Canvis: Etebo (5) per Nyom (m. 46); Ángel (6) per Olivera (m. 65); Kenedy (5) per Molina (m. 65); Timor (sc) per Cabaco (m. 82); Jason (sc) per Arambarri (m. 92).

ESPANYOL: Diego López (9); Pipa (8), Bernardo (5), Cabrera (7), Dídac (6); Darder (6), David López (7), Marc Roca (6), Embarba (6); Wu Lei (6), Calleri (7). Tècnic: Abelardo (7). Canvis: Víctor Sánchez (6) per Darder (m. 79);Ferreyra (5) per Calleri (m. 79);Pedrosa (sc) per Embarba (m. 83);Melendo (sc) per Wu Lei (m. 90).

GOLS: No n’hi va haver.

ÀRBITRE: Munuera Montero (3), andalús. 

TARGETES: Calleri (m. 3), Olivera (m. 11), Chema (m. 77), Diego López (m. 85).

Notícies relacionades

VERMELLES: Bernardo (m. 16), Cucurella (m. 63)

ESTADI: Coliseum Alfonso Pérez.