L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

Abelardo: «Ningú es pot donar per mort ni per viu»

L'Espanyol visita aquest dimarts el Getafe després d'una jornada perfecta en la seva lluita per la salvació

rpaniagua52239839 rcd espanyol vs mallorca  foto  david ramirez200210194602

rpaniagua52239839 rcd espanyol vs mallorca foto david ramirez200210194602 / David Ramirez

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

De vegades un sol partit pot canviar moltes coses. És cert que l’Espanyol continua últim de la Lliga i a tres punts de la salvació, però la primera jornada després de l’aturada pel coronavirus va resultar tan perfecta que les sensacions han millorat. Ja no es veu la permanència com un miracle.

El triomf contra l’Alabès i el ple de derrotes de Leganés, Mallorca, Celta i Eibar han animat els periquitos abans d’un nou examen, la difícil prova de Getafe d’aquest dimarts (19.30 hores). El rocós bloc de Bordalás, que pugna per jugar la pròxima Champions, va caure a Granada en la seva tornada i espera els blanc-i-blaus amb ganes de recuperar la seva clàssica solidesa.

«Això no para»

En el carrusel d’emocions que oferirà la Lliga fins al 19 de juliol l’Espanyol vol mantenir-se en un punt àlgid. El tema anímic sempre és important i un altre triomf seria extraordinari abans del següent duel casa, dissabte que ve contra el Llevant, un enfrontament en què els tres punts són innegociables. «Després d’una victòria els ànims sempre estan millor. Estem molt contents, però això no para, tenim una altra ‘final’, un altre partit molt important», va resumir Abelardo, acostumat a gestioanr aquest tipus de contextos.

«El Getafe és un gran equip. M’encanta veure’l. Bordalás és un grandíssim entrenador, és un mirall on podem mirar-nos molts equips» (Abelardo)

No li inquieta gaire al preparador asturià el que facin els seus adversaris ni jugar abans o després que ells. En té prou amb centrar-se en el seu equip per continuar sumant i involucrar el màxim nombre de clubs en aquest drama que sempre suposa l’esprint final per la permanència. «Guanyar el Getafe seria fer un altre pas, res més, a partir d’això no li donaria més valor. Ningú es pot donar per mort ni per viu. Deu partits, 30 punts, donen per a molt encara», va afegir el tècnic.

De Tomás, amb molèsties

Tres dies després de doblegar l’Alabès, amb la inestimable ajuda del porter Pacheco, l’equip català torna a trobar-se amb un problema a dalt. Raúl de Tomás no s’ha recuperat per complet de les molèsties al genoll. Dilluns no va poder concloure l’entrenament i el lògic és ser prudent. El partit de dissabte a Cornellà és molt important, per tant, Calleri i Wu Lei podrien repetir en l’atac. Darder hauria de tornar a l’onze, igual com el porter Diego López, que es va perdre el partit contra els vitorians per sanció.

 

«Hem de fixar-nos en nosaltres mateixos. Anem últims encara però depenem de nosaltres. Lògicament és millor que els rivals perdin, però no se sap si al final de la Lliga tindran només dificultats els cinc equips que hi ha ara o si n’hi haurà algun més. L’únic clar és que depenem de nosaltres», va reiterar el Pitu amb aquest discurs tan clar com lògic. Tornar a mantenir la porteria a zero i minimitzar els errors són les claus per prolongar aquesta escalada iniciada dissabte.

Elogis a Bordalás

Notícies relacionades

Davant els espera un poderós rival, que recupera el seu golejador Mata. Abelardo no va escatimar elogis cap al seu col·lega Bordalás, habitualment criticat pel seu pragmatisme i duresa. «És un equipàs. No és una sorpresa, és una realitat, és un conjunt espectacular. M’encanta veure’l. Està molt ben treballat, Bordalás és un grandíssim entrenador, és un mirall on poder mirar-nos molts equips. Els jugadors estan molt implicats amb la seva idea».

L’asturià va tornar a exhibir el seu sentit comú al valorar el punt exacte en què es troba el seu equip. «No estem salvats, per tant no podem estar alliberats. Només estem més contents. Cal tenir com a objectiu de cada partit. No s’hi pot fer més, cal continuar escalant posicions», va concloure.