TORNA EL CAMPIONAT ESPANYOL

Tornada volcànica de la Lliga: el futbol de tots els dies

El torneig es reprendrà amb dues jornades programades amb 20 partits sense parar entre el dijous 11 i el 18

Els equips van entrenar per primera vegada en grup aquest dilluns amb vista a l'agitada tornada de la pròxima setmana

rpaniagua53608648 01 06 2020 entreno fc barcelona foto fc barcelona200601183824

rpaniagua53608648 01 06 2020 entreno fc barcelona foto fc barcelona200601183824

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Javier Tebas, el loquaç president de LaLiga, es va marcar el repte de reprendre i acabar el campionat com fos i tot apunta que ho aconseguirà. El dirigent es va mantenir ferm fins i tot en els pitjors temps del coronavirus a Espanya, en aquelles setmanes en què les xifres de morts eren escandaloses i semblava frívol parlar de futbol. Tebas mai va dubtar, conscient de l’enorme quantitat de diners que hi havia en joc. Aquest diumenge va proclamar ja els horaris de la tornada de la competició. Serà un retorn volcànic. Hi haurà futbol tots els dies, un ritme tremend que tindrà continuïtat fins al 19 de juliol, la data marcada per al tancament de la Lliga.

No hi haurà públic als estadis, però no faltaran partits a tota hora. Només s’ha de fer un cop d’ull a les dues pròximes jornades. La primera, la número 28 del calendari, s’estrenarà dijous 11 de juny a les 22.00 hores amb el derbi sevillà i la segona conclourà el dijous següent a la mateixa hora amb l’atractiu Reial Madrid-València. En una setmana es disputaran 20 partits sense un sol dia de descans. Tant atrafegament no sorprèn si es té en compte que el pla és disputar les 11 jornades pendents en tot just 39 dies.

Abonat a les 22 h.

Quadrar les xifres obliga a un sobreesforç de totes les plantilles, que aquest dilluns van tornar a entrenar en grup per primera vegada en gairebé tres mesos. A Sant Joan Despí, la principal novetat va ser la presència de Samuel Umtiti, lesionat al soli fa tres setmanes en la seva efímera tornada a la gespa.

El central francès va fer part del treball al costat dels seus companys. Quique Setién el necessita, ja que Lenglet està sancionat en el duel davant del Mallorca a Palma. Aquest partit tindrà lloc el dissabte 13 de juny a les 22 hores, un torn a què s’haurà d’acostumar el club blaugrana. El següent compromís, el dimarts 16 al Camp Nou contra el Leganés, també comptarà amb aquest horari.

«Estem físicament bé. Van ser moltes setmanes sense poder entrenar amb normalitat, però vam fer bastanta feina a casa.  A jugadors com Griezmann o Messi, que mai tenen vacances perquè juguen Mundial, Eurocopa o Copa Amèrica, els poden venir bé aquests dos mesos sense fer res», va reflexionar Lenglet, que aquest dilluns es va reunir amb tots els seus companys per primera vegada al començament de la fase 4 del protocol de LaLiga. La setmana anterior, per exemple, les sessions es realitzaven amb dos grups de fins a 14 jugadors en dos camps d’entrenaments diferents.

Tebas, en un acte de LaLiga / EFE

El desafiament periquito

L’últim de la Lliga, l’Espanyol, retornarà a la competició el mateix dia que el líder. Ho farà unes hores abans, el dissabte 13 a les 13 h, un horari que en principi no entrava en els plans de Tebas. La importància del mercat oriental i un previsible descens tèrmic van ajudar a donar l’aprovació. La Lliga va acompanyar els horaris dels partits d’un històric de temperatures a les diverses ciutats i els pronòstics de l’Aemet per a la data dels enfrontaments.

Aquest horari no suposa cap novetat per als periquitos, acostumats als partits del migdia que ofereixen notables resultats d’audiència a la Xina. L’Espanyol-Alavés es podrà seguir a partir de les 19.00 hores al país asiàtic, on Chen Yansheng esperarà el miracle dels homes d’Abelardo, que es troben a sis punts de la salvació.

Notícies relacionades

 

Evitar el primer descens des de 1993 és el desafiament de l’equip més fuetejat pel coronavirus. La Penya Juvenil periquita va expressar ahir la seva disconformitat amb el retorn de la competició al penjar una pancarta a la ciutat esportiva Dani Jarque dedicada a LaLiga. «No torna el futbol, torna el seu negoci», va assegurar el grup d’animació.