NOVES REVELACIONS

Armstrong: «Tot s'ha tractat d'una gran mentida que vaig repetir moltes vegades»

L'excliclista nord-americà, que va ser desposseït dels seus set Tours, confessa en un documental de l'ESPN que es va començar a dopar «quan tenia 21 anys»

marcosl2082374 overall leader lance armstrong  of austin  texas  rides duri200525095413

marcosl2082374 overall leader lance armstrong of austin texas rides duri200525095413 / PETER DEJONG

3
Es llegeix en minuts

«Vaig començar a dopar-me quan tenia 21 anys. Sempre vaig saber el que em posava». Lance Armstrong ha confessat en un documental emès per la cadena ESPN, la mateixa que ha llançat ‘The Last Dance’ de Michael Jordan, que va recórrer al dopatge des de molt jove. Va arribar a guanyar set Tours, però va ser-ne desposseït malgrat que va estar diversos anys negant que prengués alguna substància prohibida. «Tot s’ha tractat d’una gran mentida que vaig repetir moltes vegades», ha confessat l’exciclista.

 «Algú que es dopa no és honest. L’única manera de drogar-se i ser honest és que ningú et pregunti i això no és realista. En el moment en què algú et pregunta, menteixes. Serà només una mentida perquè has respost una vegada. No és el meu cas. Jo tindré 10.000 mentides perquè vaig respondre a això 10.000 vegades», ha recordat Armstrong , qui als seus 48 anys, admet en el documental «Lance» que sempre hi haurà persones que el rebutgin per tot el que va succeir. I així ho explica a la periodista Marina Zenovich, que li va fer vuit entrevistes des del març del 2018 a l’agost del 2019.

El rancor amb Landis

Al llarg del documental, Armstrong insisteix que no canviaria res i es va mantenir desafiador en certs temes, guardant clarament algun rancors, com un contra el seu compatriota Floyd Landis, el seu antic company d’equip convertit en denunciant.

Landis va presentar la demanda contra Armstrong, que finalment va arribar a un acord amb el govern federal per cinc milions de dòlars en lloc dels 100 milions que buscava per danys. «Quan la meva vida va fer el gir que va prendre, em vaig dir a mi mateix, a qualsevol lloc que vagi per la resta de la meva vida, algú se m’acostarà i m’insultarà», va comentar Armstrong.

«Així que van passar un parell de dies i ningú va dir aquest insult que ningú vol escoltar. Després van passar els mesos; fins que després de cinc anys va tornar a succeir», ha dit l’exciclista nord-americà, recordant una escena que li va tocar viure. És més, va destacar que durant aquell temps havia aconseguit saber quan algú volia insultar-lo, però ningú ho feia.

Tensió al bar

Notícies relacionades

«Fins que un grup de diversos homes, que eren en un bar em van veure», ha dit Armstrong, recordant que van començar a insultar-lo i a dir-li que era «el rei dels tramposos». Va ser un moment ple de tensió. «La persona que m’acompanyava, amb bon criteri, em va aconsellar que pugés de nou al cotxe i m’allunyés de la zona quan ja estava preparat per arribar al grup i colpejar el primer que em va insultar. Cosa que, òbviament, hauria sigut una mala idea», va explicar Armstrong.

Una vegada va abandonar el lloc, l’exciclista nord-americà va explicar que aquest incident no podia quedar-se sense aclarir i se li va ocórrer una idea. Va trucar al bar, li va donar el seu número de targeta de crèdit i va pagar tot el que hagués consumit el grup que el va insultar.  «La meva única condició va ser que els digués que Lance es va encarregar de tot i els envia el seu afecte, tot i que sé que alguns em rebutjaran sempre».