16 jul 2020

Anar al contingut

Patrocina:

LES VERITATS D'UN MITE CAIGUT

Lance Armstrong admet que el dopatge va poder causar-li el càncer

L'exciclista revela detalls de la seva carrera de trampes en un documental

Lance Armstrong admet que el dopatge va poder causar-li el càncer

Lucas Jackson Reuters

L’exciclista nord-americà Lance Armstrong admet en el documental que emetrà ESPN en dues parts, els dies 24 i 31 de maig, que el càncer testicular que va patir l’any 1996 podria haver-se produït pel consum d’hormones de creixement.

Segons avança el portal especialitzat Cycling News, Lance Armstrong reconeix que «l’única vegada» en la seva vida que va prendre hormones de creixement va ser en la temporada del 1996, precisament, quan li va ser diagnosticat el càncer.

«Hormones de creixement i cèl·lules. Quan una cosa bona necessita créixer, ho fa. ¿No tindria sentit que una cosa dolenta creixés també?», es pregunta el texà.

Dopat des dels 21 anys

Armstrong també reconeix en el documental que la seva primera experiència amb el dopatge es va produir «probablement amb 21 anys», cosa que coincidiria en el temps amb la seva victòria en el Mundial del 1993. 

L’exciclista texà, de 48 anys, va ser suspès per tota la vida per dopatge i va ser desposseït dels seus set triomfs en el Tour de França (del 1999 al 2005), així com de la medalla de bronze que va aconseguir en els Jocs Olímpics de Sydney, el 2000.

Temes: Dopatge Càncer