DE SEGONA B CAP AVALL

Rubiales proposa acabar la temporada en el futbol no professional amb uns 'play-off' exprés i sense descensos

La dederació desenvoluparà aquest mecanisme sota el sistema de concentració en una mateixa ciutat per garantir almenys el mateix nombre d'ascensos

marcosl50982069 spanish royal football federation  rfef  president luis rubi200317164754

marcosl50982069 spanish royal football federation rfef president luis rubi200317164754 / OSCAR DEL POZO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Luis Rubiales, el president de la Federació Espanyola de Futbol (FEF), ha proposat en una carta enviada als seus homòlegs territorials que es «plantejarà donar per finalitzada la competició regular mitjançant un mecanisme exprés, plantejat a través d’un model uniforme en tot el futbol no professional espanyol dut a terme de la mateixa manera en totes les comunitats autònomes».

D’aquesta manera, la FEF «desenvoluparà un mecanisme exprés d’ascensos mitjançant un sistema de ‘play-off’ a partit únic, si és possible amb sistema de concentració, a fi de garantir, almenys, el mateix nombre d’ascensos que estava previst en l’inici de la competició» a causa de la pandèmia del coronavirus.

Debat sobre les categories inferiors 

«En aquesta situació excepcional, no hi hauria descensos aquesta temporada», ha assegurat el president de la federació, en una mesura que afectarà «els equips de Segona B, Tercera, en les competicions d’àmbit estatal del futbol femení i futbol sala, així com en totes les competicions estatals de la categoria juvenil».

Notícies relacionades

A més, entorn de la continuïtat de les competicions «en les categories inferiors, també s’obre el debat sobre quin és el model idoni per a l’acabament», tenint en compte, això sí, «la premissa» que el que realment està per sobre «són els estudis dels futbolistes i la seva salut i la dels seus familiars».

Alhora, Rubiales ha revelat que «el fons de garantia salarial es multiplicarà per dos per reparar qualsevol contingència inesperada».