PROTOCOL PER SI TORNA LA LLIGA

Partits cada 72 hores, a porta tancada i quatre pauses d'hidratació

La Federació busca que les condicions de salut per als futbolistes siguin innegociables si se supera la pandèmia

marcosl50982069 spanish royal football federation  rfef  president luis rubi200317164754

marcosl50982069 spanish royal football federation rfef president luis rubi200317164754 / OSCAR DEL POZO

1
Es llegeix en minuts

La Federació Espanyola de Futbol (FEF) va informar del pla de protocol que ha dissenyat per si es pot retornar a la competició en les pròximes setmanes, pendent sempre de l’evolució de la pandèmia del coronavirus. Luis Rubiales, el president de la FEF, va voler deixar clar en la comissió de seguiment, formada per la Lliga de Futbol Professional (LFP) i l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), que «les condicions de salut per als futbolistes seran innegociables».

El protocol de retorn al futbol se sosté sobre tres pilars: partits cada 72 hores seria el primer, a porta tancada fins que les autoritats sanitàries no determinin el contrari seria el segon i es contemplen com a tercer i últim punt quatre pauses d’hidratació en cada enfrontament tenint en compte que la competició es podria allargar-se fins al mes d’agost.

Garantir la seguretat

Notícies relacionades

Rubiales ha recalcat «la importància de garantir la seguretat en el moment en què el govern i les autoritats sanitàries aprovin la tornada del futbol». La federació es nega a jugar cada 48 hores, per la qual cosa l’AFE s’ha vist obligada a acceptar que el mínim serà de 72 hores, i desfer d’aquesta manera l’acord previ amb la Lliga.

A més, en els mesos de maig, juny, juliol i agost, la federació s’«oposarà a la disputa de partits en els quals les condicions de calor, radiació solar i humitat siguin contràries a la salut dels futbolistes». Per això, s’aprovaran «dues pauses d’hidratació per temps» per combatre les elevades temperatures que hi pot haver aquest estiu.