marxa enrere

El Liverpool retira l'erto per pressió popular

Diversos exjugadors havien protestat al considerar que la situació econòmica del club era saludable

segea53045916 files  in this file photo taken on december 29  2019 the emb200407110514

segea53045916 files in this file photo taken on december 29 2019 the emb200407110514 / PAUL ELLIS

1
Es llegeix en minuts

El Liverpool ha anunciat que no aplicarà finalment un expedient regulador temporal d’ocupació (erto) a alguns dels seus empleats i es va disculpar amb els seus aficionats d’haver arribat a «una conclusió equivocada». «Creiem que la setmana passada vam arribar a una conclusió equivocada a l’anunciar que teníem la intenció de presentar un erto al personal a causa de la suspensió del calendari de futbol de la Premier League, i realment ho sentim», va expressar Peter Moore, CEO del conjunt ‘red’, en una carta als aficionados.

L’actual campió d’Europa va comunicar dissabte passat l’aplicació d’aquest erto a diversos dels seus empleats, després de la suspensió de la Premier League a causa de la pandèmia de Covid-19, però va recalcar que cobriria el 100% dels seus salaris, un moviment molt criticat per diversos exjugadors de l’equip per no estar d’acord amb els 42 milions de lliures (47,7 milions d’euros) presentats com a benefici l’abril del 2019.

Protecció del personal

«Les nostres intencions eren, i encara ho són, garantir que tot el personal laboral rebi la protecció més gran possible contra el cessament i/o pèrdua de guanys durant aquest període sense precedents. Per tant, estem compromesos a trobar maneres alternatives d’operar mentre no es juguin partits de futbol que garanteixin que no sol·licitarem el pla d’ajuda governamental», va afegir Moore.

De totes maneres, el directiu també va voler ser «clar». «Malgrat el fet que estàvem en una posició saludable abans d’aquesta crisi, els nostres ingressos s’han tallat, però les nostres despeses continuen. I com gairebé tots els sectors de la societat, existeix una gran incertesa i preocupació sobre el nostre present i futur», va aclarir.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el CEO del Liverpool va remarcar que es continuen preparant «per a una varietat d’escenaris diferents que van des del millor dels casos fins al pitjor». «És una veritat inevitable que alguns d’aquests escenaris impliquen una caiguda massiva en els ingressos, amb les corresponents pèrdues operatives sense precedents».

«Tenir aquests recursos financers vitals tan profundament afectats òbviament afectaria negativament la nostra capacitat d’operar com ho hem fet anteriorment. Estem compromesos en el procés d’explorar totes les vies dins del nostre abast per limitar un mal inevitable», va sentenciar Moore.

Temes:

Coronavirus