escàndol a la vista

Fiscals dels Estats Units acusen de suborn exdirigents de la FIFA

El presumpte falsejament fa referència a l'adjudicació dels mundials de Rússia i Qatar

fifa

fifa

1
Es llegeix en minuts

Fiscals nord-americans han acusat diversos exdirectius de la FIFA d’acceptar suborns en el procés d’adjudicació per als Campionats del Món del 2018 i del 2022, que van ser atorgats a Rússia i Qatar, respectivament

El Departament de Justícia dels Estats Units va indicar que al difunt Nicolás Leoz, expresident de la Confederació Sud-Americana de Futbol (Conmebol), i Ricardo Teixeira, expresident de la Confederació Brasilera de Futbol, «se’ls van oferir i van rebre pagaments en forma de suborn a canvi dels vots a favor que Qatar acollís la Copa del Món del 2022». L’emirat va guanyar per 14-8 en la votació a la candidatura dels Estats Units.

A més, Jack Warner, exvicepresident de la FIFA i antic màxim mandatari de la Concacaf, «se li va prometre i va rebre pagaments en forma de suborn per un total de cinc milions de dòlars (4,5 milions d’euros)» per donar el seu recolzament a Rússia per al Mundial del 2018. Per a l’adjudicació d’aquesta cita també sembla que va rebre suborns Rafael Salguero, expresident de la Federació de Guatemala.

El Kremlin

Altres executius del futbol i de la 21st Century Fox estan acusats igualment de corrupció respecte als drets audiovisuals dels mitjans en diversos tornejos.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el Kremlin va negar aquest dimarts «categòricament» que hi hagi hagut suborns entorn de la concessió del Mundial de Futbol que Rússia va acollir el 2018, i va assegurar que el país va obtenir el dret a organitzar aquest esdeveniment de manera «absolutament legal». «Hem vist les informacions a la premsa. No entenem de què s’està parlant. Rússia va obtenir el dret a acollir el Mundial de manera absolutament legal. Això no té res a veure amb cap suborn, ho neguem categòricament», va indicar el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov, en la seva roda de premsa diària. Va indicar, a més, que «Rússia va acollir el millor Mundial de la història» i que «tot el país està orgullós d’això».

 

Temes:

Corrupció FIFA