commoció 'hatter'

El Luton rendeix homenatge a Antic, un dels seus grans herois

zentauroepp53055223 radomir antic cuando era jugador del luton200407175640

zentauroepp53055223 radomir antic cuando era jugador del luton200407175640

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El serbi Radomir Antic, exentrenador de l’Atlètic de Madrid, Barcelona, Reial Madrid, Saragossa, Oviedo i Celta, entre d’altres, i que es va retirar com a futbolista en actiu en el Luton Town, rebrà un emotiu tribut per part del club anglès, on se’l coneixia afectuosament com a ‘Raddy’.

El Luton ha anunciat que aquesta mateixa tarda exhibirà a través dels seus mitjans un resum d’un dels més grans partits de la història de l’entitat, en el qual va vèncer el Manchester City 0-1 amb un gol del llavors defensa balcànic, amb un xut des de la vora de l’àrea a quatre minuts del final, i va assegurar la màxima categoria del futbol anglès aquella campanya 1982-83.

Antic, que havia jugat a l’Sloboda Uzice, el Partizan de Belgrad, el Fenerbahçe i el Saragossa, va arribar al Luton el 1980 i va romandre allà fins al 1984; va contribuir al títol de la Segona Divisió el 1982 i a la permanència les dues següents campanyes en la màxima categoria del futbol anglès.

Heroi dels Hatters

El Luton Town tenia programada per a aquesta tarda l’emissió de la final de la JPT de 2009 davant de l’Scunthorpe United, en la qual es va proclamar campió, però ha decidit ajornar aquesta emissió a dissabte i oferir el resum d’aquella trobada que va significar la permanència de l’equip de David Pleat i el descens del City.

Tot just conèixer-se la notícia de la mort d’Antic, el Luton Town va expressar la seva pena per la pèrdua del serbi, considerat com una «llegenda» i un «autèntic heroi dels Hatters».

Condol blaugrana

L’exfutbolista Guillermo Amor, director de relacions institucionals i esportives del FC Barcelona, es va afegir a les mostres de condolença per la mort d’Antic, de qui l’executiu blaugrana va dir: «El record que tenim d’ell és francament bo».

Igual que va fer el FC Barcelona i el president del club, Josep Maria Bartomeu, Amor va tornar a remarcar la pena de l’entitat davant de l’adeu d’un dels seus entrenadors, que va morir als 71 anys després d’una malaltia.

Notícies relacionades

Amor no va coincidir amb Antic quan aquest el febrer del 2003 va recalar com a substitut de Louis van Gaal, però va recordar que el va haver «de patir» com a rival, quan el serbi va acompanyar l’Atlètic de Madrid a una de les seves etapes més glorioses de la seva història, amb un doblet el 1996.

«Crec que Radomir va deixar empremta en tots els equips en els quals va entrenar. Nosaltres, el record que en tenim és francament bo». L’actual executiu blaugrana té ben present l’arribada d’Antic el 2003 al club. «Va agafar l’equip en circumstàncies bastant complicades i el va classificar per a la UEFA».