comunicat de l'afe

Els futbolistes demanen la mediació del CSD davant del virus dels ertos

L'AFE elabora un memoràndum de 14 punts per crear un nou marc de relacions amb la federació i els clubs

jdomenech50508247 01 10 2019 afe  con su presidente david aganzo a la cabeza  191025183819

jdomenech50508247 01 10 2019 afe con su presidente david aganzo a la cabeza 191025183819 / AFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha demanat al Consell Superior d’Esports (CSD) l’obertura d’una via de diàleg sobre qüestions laborals que afecten actualment els jugadors, com els ertos, pròrroga de contractes, possible tornada a la competició i protocol per fer-ho.

El sindicat s’ha dirigit per carta a la presidenta del CSD, Irene Lozano, en la qual informa que procedirà de la mateixa manera amb els ministeris de Treball, Migracions i Seguretat Social i Sanitat, Consum i Benestar Social, als quals traslladarà igualment, les seves inquietuds «en la defensa dels drets dels i les futbolistes».

En un comunicat, l’AFE va assenyalar els 14 punts que considera precís abordar en «una necessària interlocució i cooperació, especialment en aquest moment, sent conscients tots que la prioritat ara és la salut pública».

1. Situació dels diferents ertos en l’àmbit del futbol.

2. Pròrroga dels contractes més enllà del que estableixen.

3. Comissió d’esportistes de report d’erto a les diferents direccions generals de Treball.

4. Tornada a la competició–protocol de reincorporació.

5. Mesures higienicosanitàries als llocs esportius una vegada torni la competició passat l’estat d’alarma.

6. Si dona un positiu un equip, ¿s’atura la competició?

7. Organització del calendari de la temporada 2020/2021 per respectar el període vacacional de 21 dies en relació amb la temporada actual.

8. Situació d’erto en clubs que reben subvencions públiques (RFEF, administracions, etc.).

9. Plans de competicions per a confinaments intermitents, en el cas de no trobar una vacuna ràpidament.

10. Efectes per als esportistes professionals que presten serveis en clubs espanyols de les decisions que se’n puguin adoptar per organismes nacionals i internacionals, si fos el cas, sobre les qüestions esmentades en els punts 2, 4, 5 i 6 anteriors.

11. Mesures que garanteixin el descans diari, setmanal i les vacances dels esportistes professionals una vegada acabi l’estat de confinament actual.

12. Petició d’ajuts per a jugadores i jugadors que es trobin en situació de necessitat i es puguin veure privats en el futur dels seus ingressos en ocasió dels problemes econòmics que puguin patir els clubs en el futur, especialment en les categories menys afavorides i que no compten amb Fons de Garantia, o davant de la insuficiència d’aquests.

Notícies relacionades

13. No existeix correlació entre les cotitzacions per atur que es paguen i el que realment es cobra a l’aplicar la parcialitat dels contractes. Si un jugador cobra 2.000 €, cotitza per atur per 2.000 €, però si té una parcialitat del 30%, només rep prestació com si estigués cotitzant per 600 €. Molts futbolistes de Segona B i Tercera Divisió amb parcialitats del 25% veuran que els seus sous de 1000 € se’ls queda en 125 €, quan un treballador normal estaria donat d’alta a temps complet i cobraria 750€.

14. Elaboració d’un pla de prevenció amb diverses mesures per aplicar davant de possibles confinaments successius mentre s’espera l’aparició, posada a punt i repartiment massiu d’una vacuna efectiva per fer front al Covid-19.