PEL COVID-19

El Madrid ja estudia retallades salarials pel coronavirus

El club dissenya el seu pla contra la pandèmia que afectaria inicialment els equips de futbol i bàsquet

Florentino es resisteix, de moment, a plantejar un erto com ja han fet el Barça, l'Espanyol, l'Atlètic i l'Alabès

marcosl51504532 graf719  madrid  17 12 2019   el presidente del real madrid 200331170704

marcosl51504532 graf719 madrid 17 12 2019 el presidente del real madrid 200331170704 / Angel Diaz

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bartomeu i Gil Marín ja han fet el pas oficialment. Tant el Barça i l’Atlètic de Madrid han comunicat que estan obligats a presentar un erto (expedient de regulació temporal d’ocupació) per combatre els devastadors efectes econòmics que  provoca la crisi del coronavirus. El Madrid, en canvi, encara no ha donat pistes, tot i que ja comença a estudiar, segons va informar el diari ‘El País’, que ha d’executar retallades salarials a la plantilla.

No se sap encara si la reducció serà tan forta com la del Barça, la plantilla de la qual ha acceptat reduir el 70% de la seva nòmina mentre estigui decretat l’estat d’alarma, o anirà en la línia del Bayern Munic, que ho ha fet en un 20% però al llarg de tota la temporada.

Florentino manté silenci, però al Bernabéu es treballa en mesures per mitigar l’impacte 

Florentino, de moment, es resisteix a presentar un erto com el del Barça i l’Atlètic, tot i que el Madrid, igual com aquests grans clubs espanyols i europeus, ha deixat d’ingressar des del 14 de març. I queda, a més, un 30% dels drets de televisió que òbviament no s’han percebut perquè la Lliga està ajornada sense data perquè es reprengui de nou.

Xerrada amb la plantilla

Bartomeu, com ha reconegut ell mateix, li ha costat 10 dies tancar l’acord amb Messi, el capità, que s’ha encarregat de deixar ben definides les esquerdes que hi ha amb la junta. Després de parlar amb Sergio Ramos, el capità del Madrid, els primers dies de la crisi del coronavirus, Florentino ha de decidir el camí que escollirà.

Tot i que, ara per ara, considera molt més factible un pacte per rebaixar la massa salarial de la plantilla blanca, fixada entre jugadors i tècnics en 300 milions d’euros. Afectaria els equips de futbol i bàsquet. Un pacte abans que l’obligació marcada pel Barça (erto amb o sense acord) o el camí més pacífic que pretén l’Atlètic, consensuat, en tot moment, amb els jugadors.

Quatre expedients

Notícies relacionades

El Madrid manté silenci des que va esclatar la pandèmia, mentre que fins a quatre clubs de Primera Divisió (Barça, Atlètic, Espanyol i Alabès) han anunciat que presenten aquests expedients de regulació temporal d’ocupació. Al Camp Nou i al Metropolitano aquesta mesura afecta tots els empleats, inclosos els no esportiusA Cornellà, en canvi, el club blanc-i-blau els protegeix a l’incloure-hi únicament els equips masculí, femení, l’Espanyol B i els juvenils. És, com al Barça, el 70%.

El club blanc tenia un pressupost de 822 milions i un superàvit previst de 41, xifres que no assolirà

El Madrid tenia un pressupost de 822 milions d’euros per a aquest exercici, una xifra rècord, però lluny dels 1.047 milions fixats per la junta de Bartomeu. Florentino s’havia marcat un benefici de 41 milions  abans d’impostos. Números als quals ara, amb el futbol aturat, no podrà arribar perquè no rep ingressos de cap tipus. I el club blanc, com els altres grans, necessitarà mitigar l’impacte del virus.