PEL COVID-19

La FIFA demana als jugadors abaixar-se el sou i estudia ampliar els contractes més enllà del 30 de juny pel coronavirus

L'organisme treballa en un pla per allargar també la finestra de fitxatges des de l'agost fins al gener del 2021

marcosl52898115 this tv grab from from world health organization  who  websi200326161130

marcosl52898115 this tv grab from from world health organization who websi200326161130

2
Es llegeix en minuts

Amb el món del futbol aturat per l’expansió sense fi del coronavirus, la FIFA ha començat a treballar en un pla de xoc per mitigar les profundes repercussions econòmiques que tindrà en la indústria, a més d’intentar adequar-lo al calendari que s’acosta. Una de les primeres mesures passa perquè els jugadors s’abaixin el sou sensiblement mentre duri la pandèmia.

Aquesta és la conclusió a la qual s’ha arribat després d’una reunió, via telemàtica, entre la FIFA, l’Associació Europea de Clubs (ECA) i l’Associació de Jugadors Professionals (FIFPro). Aquest és el punt de partida que planteja Gianni Infantino, el president de la FIFA, que ha ordenat dissenyar un paquet de mesures, segons ha tingut accés l’agència Reuters, en què es contempla, per exemple, ampliar els contractes més enllà del 30 de juny, que en aquest supòsit permetria poder acabar les lligues nacionals. Si és que es reprenen, és clar.

Una altra opció que estudia la FIFA és ampliar el mercat de fitxatges de l’estiu vinent, que hauria de tancar el 31 d’agost del 2020, fins al mes de gener del 2021, coincidint llavors amb el tradicional mercat hivernal. 

Comitè d’experts

Infantino, que ha creat un comitè d’experts per dissenyar el nou futbol que quedarà després de la pandèmia, busca alleujar els problemes legals de l’acabament dels contractes dels jugadors i crear un marc legal perquè les competicions actuals poguessin acabar-se. Si el coronavirus ho permet, per descomptat.

Notícies relacionades

Es tracten, de moment, d’una sèrie de mesures que està treballant la FIFA. Cap és oficial perquè, com recorda constantment Infantino, «la prioritat és ajudar en la lluita contra la pandèmia», com fan vehiculant missatges de conscienciació social amb jugadors de tot el món.

«Problemes globals requereixen solucions globals. Hem de combatre el coronavirus. Aquesta és la principal prioritat, el futbol és segon» (Infantino)

«Problemes globals requereixen solucions globals», ha reclamat el president de la FIFA. «Hem de remar tots en la mateixa direcció. Hem de treballar junts. Hem de combatre el coronavirus; aquesta és la principal prioritat, i tothom ha d’adonar-se que això és greu. El futbol és segon. Primer hem de guanyar aquest partit contra el coronavirus i després ja ens ocuparem de les qüestions futbolístiques», ha reiterat.