PEL COVID-19

L'Atlètic també pensa en un erto pel coronavirus

El club treballa en un pla de xoc, amb possible reducció de sous de la plantilla i tècnics, per combatre la crisi econòmica per la pandèmia

marcosl52084604 graf2744  madrid  01 02 2020   el entrenador diego simeone d200201202125

marcosl52084604 graf2744 madrid 01 02 2020 el entrenador diego simeone d200201202125 / Rodrigo Jimenez

1
Es llegeix en minuts

El Barça no és l’únic club de la Lliga espanyola que prepara un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto). L’Atlètic de Madrid, segons ha informat el diari Marca, també treballa en un pla de xoc per pal·liar els efectes econòmics del coronavirus. 

No hi ha futbol, l’estadi Wanda Metropolitano està tancat des de fa diverses setmanes, els ingressos per venda d’entrades han deixat d’existir i, a més, la quantitat de diners que tenia previstos per drets de patrocini i màrqueting no arribaran juntament amb els milions que proporciona la Lliga de Campions, encara inacabada com totes les competicions.

L’Atlètic tenia fixat un pressupost de 515 milions d’euros per a aquesta temporada 2019-20, que era rècord de la seva història. Una xifra a la qual no podrà arribar perquè es desconeix, per exemple, si la Lliga espanyola es reprendrà. Passa també amb la Champions, els dos principals motors d’ingressos del club matalasser. 

Reduir salaris

Notícies relacionades

Miguel Ángel Gil Marín, conseller delegat del club blanc-i-vermell, és qui està dissenyant aquest pla de xoc per intentar garantir la viabilitat econòmica de la institució després de la gravíssima crisi sanitària que s’està vivint a tot el món. El primer pas, com ja ha ocorregut a Alemanya, França i es debat ara a la Lliga espanyola i italiana, seria reduir els salaris de la plantilla blanc-i-vermella.

La massa salarial és de gairebé 350 milions entre jugadors i cos tècnic tenint en compte, a més, que Diego Pablo Simeone és, com va informar aquesta setmana la revista ‘France Football’, l’entrenador més ben pagat del món perquè percep 40,5 milions d’euros.