la reacció local

El Japó ja assumeix l'ajornament dels Jocs

«No soc tan tonto per insistir que tot continuï tal com estava planejat», reconeix Yoshiro Mori, màxim responsable de la cita olímpica a Tòquio

segea52891891 tokyo  japan   23 03 2020   pedestrians wearing masks walk p200323101033

segea52891891 tokyo japan 23 03 2020 pedestrians wearing masks walk p200323101033 / FRANCK ROBICHON

1
Es llegeix en minuts

Després de setmanes d’insistir que els Jocs Olímpics de Tòquio el 2020 es portarien a terme segons el planejat, malgrat el flagell d’un coronavirus convertit en pandèmia global, el comitè organitzador va admetre per primera vegada aquest dilluns que s’estava considerant l’ajornament de la cita olímpica.

«No hem decidit posposar els Jocs Olímpics, però tampoc podem considerar la seva realització ara com una opció realista», va dir el president del comitè, Yoshiro Mori, en una conferència de premsa. «No soc tan tonto per insistir que els Jocs continuïn com estaven plantejats inicialment», donada la propagació i l’impacte que la nova crisi de coronavirus ha infligit tot el món, va afegir Mori.

No a la cancel·lació

El màxim responsable dels Jocs a Tòquio va advertir que si bé la preferència del comitè era que els Jocs avancessin segons el programat al juliol, el Japó consideraria totes les alternatives juntament amb el Comitè Olímpic Internacional, i aquestes converses també abordarien els costos addicionals resultants de qualsevol retard.

Notícies relacionades

El COI va dir diumenge que prendria una decisió oficial sobre el futur dels Jocs durant les pròximes quatre setmanes. Per la seva banda, el director executiu del comitè organitzador de Tòquio 2020, Toshiro Muto, va descartar la cancel·lació dels Jocs. «No estem considerant cancel·lar els Jocs Olímpics», va dir Muto. De moment, es manté per tot el país el relleu de la torxa, que seguirà segons el plantejat.