crisi esportiva

Austràlia tampoc enviarà atletes als Jocs aquest any

Segon país, després del Canadà, que renuncia formalment a la cita de Tòquio el 2020 a causa del coronavirus

segea52891190 sydney  australia   23 03 2020   view of the empty opera bar200323094702

segea52891190 sydney australia 23 03 2020 view of the empty opera bar200323094702 / JOEL CARRETT

1
Es llegeix en minuts

El Comitè Olímpic Australià (AOC) s’ha unit a la decisió del Canadà i també ha determinat no enviar cap esportista als Jocs Olímpics de Tòquio si es mantenen per al 2020 i ha indicat als seus atletes que pensin a preparar-se per disputar-los l’estiu del 2021. L’AOC, després de reunir el seu comitè executiu per teleconferència, ha exposat oficialment la seva renúncia als Jocs si d’aquí quatre setmanes –el termini que s’ha donat el Comitè Olímpic Internacional per adoptar una decisió definitiva– es mantenen les dates.

«L’AOC creu que els nostres esportistes ara necessiten prioritzar la seva pròpia salut i la dels que els envolten i poder tornar amb la seva família», indica el comunicat emès pel comitè australià, que destaca que no podria «reunir un equip» aplicant un criteri diferent al país i a l’estranger. Matt Carroll, director executiu de l’AOC, va afirmar que hi ha molts esportistes preparant-se a l’estranger, amb restriccions de viatges i en una situació insostenible i va anunciar que es comunicarà amb les seves federacions nacionals per explicar-los la nova situació, després de decidir que no acudiran el 2020 a Tòquio.

Impossible al juliol 

Notícies relacionades

Per la seva banda, el cap de missió de l’equip australià per als Jocs de Tòquio, Ian Chesterman, va informar que va aportar la seva visió després de comunicar-se amb atletes de més de 25 esports. «És clar que els Jocs no poden celebrar-se al juliol. L’actitud dels nostres esportistes cap a l’entrenament i la preparació ha sigut magnífica, però l’estrès i la incertesa han sigut massa forts per a ells. També han assumit la preocupació dels seus col·legues a tot el món i és el que m’han transmès», va destacar.

«Si bé hi ha molt a resoldre com a resultat d’aquest canvi, el temps permetrà als esportistes de tot el món preparar-se correctament, amb l’esperança que la crisi del coronavirus està sota control», va afegir, donant per fet l’ajornament dels Jocs.