EL COVID-19

Alguns clubs d'Itàlia volien tornar a entrenar i els jugadors s'hi neguen

El Lazio, el Nàpols i el Cagliari desitjaven reprendre el treball aquesta mateixa setmana en un país que està devastat per la pandèmia

marcosl52625537 cleaners wearing protective suits sanitise locker rooms at t200323171320

marcosl52625537 cleaners wearing protective suits sanitise locker rooms at t200323171320 / CIRO DE LUCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Itàlia continua devastada per l’avenç imparable del coronavirus, al qual encara no es troba cap solució. Però el Lazio va instar els seus jugadors a entrenar dilluns, tot i que 24 hores abans, i per la pressió del sindicat de futbolistes italià (AIC), va emetre un brevíssim comunicat per recordar que s’havia posposat «a una data per designar-se». El Cagliari era l’altre equip de la Serie A italiana que també pretenia reprendre els entrenaments, igual com el Nàpols, rival del Barça en els vuitens de final de la Champions (1-1 en l’anada), tot i que el seu retorn estava fixat per dimecres.

14 jugadors infectats

Al Calcio hi ha 14 jugadors de la Serie A infectats, amb la Sampdoria, que en té set, com el club més atacat per la pandèmia. La Juventus en té tres: Daniele Rugani, el primer que va donar positiu, Blaise Matuidi Paolo Dybala. La nòvia del davanter argentí també ha contret la malaltia. I el Fiorentina també ha confirmat tres jugadors: PezzellaCutrone Vlahovic.

«Alguns presidents són com músics del Titanic: toquen mentre el barco s’enfonsa» (Tommasi, president del sindicat de futbolistes italians)

El Cagliari també es va fer enrere en el seu desig de reprendre aquesta mateixa setmana les sessions de treball en el seu centre d’entrenament d’Asseminello. De moment, ha ordenat que la seva plantilla treballi als seus respectius domicilis fins al 31 de març.

Escenari desconegut

La resposta de Damiano Tommassi, el president del sindicat de futbolistes italians (AIC), va ser contundent. «Alguns presidents són com músics del Titanic: toquen mentre el barco s’enfonsa», va assegurar l’exjugador del Verona, la Roma i el Llevant, on va estar dues temporades, entre d’altres equips.

«Tornar a jugar és el que volem tots perquè seria el símptoma que hem tornat a la normalitat al país i hem sortit del problema», va afegir Tommasi a la cadena de ràdio RAI 1. «Però de moment, no sabem si es podrà jugar ni quan. O si es dona la temporada per acabada», va recalcar, sense oblidar-se d’un altre escenari que manegen les grans lligues: ampliar el curs més enllà del 30 de juny.

 

Reduir salaris

Notícies relacionades

L’AIC vol que els jugadors es mantinguin tots a casa, a més de recordar que una vegada s’aixequi el confinament, sigui quan sigui, es «necessitaran algunes setmanes d’entrenament». Però el problema, segons Tommasi, no és aquest. Ni tan sols la reducció salarial que demanen diversos clubs de la Serie A com ja han fet el Lió, el Montpeller i l’Amiens a França.

«És una cosa que es discutirà en el moment adequat. És una situació absolutament excepcional i no només per al futbol sinó per a tot l’esport, i no s’ha de parlar d’un cas singular sinó entendre que és un moviment en el qual estem tots involucrats», va apuntar el dirigent de l’AIC.

Temes:

Champions