DOL EN EL MADRIDISME

Mor Lorenzo Sanz, expresident del Reial Madrid, víctima del coronavirus

El club blanc va aixecar la setena i la vuitena Copa d'Europa sota el seu mandat

muere lorenzo sanz a causa del coronavirus covid-19 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Lorenzo Sanz ha mort aquest dissabte a la nit a causa del coronavirus als 76 anys. Segons havien revelat els seus fills en diverses compareixences, Lorenzo Sanz va estar gairebé una setmana a casa seva amb febre abans que les complicacions respiratòries obliguessin a l’ingrés hospitalari. Ja a l’Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz, una complicació renal va agreujar la seva situació a les portes del cap de setmana. «Fa dos dies que no ens donen esperances», escrivia aquest dissabte el seu fill Lorenzo.

 

President del Reial Madrid entre 1995 i el 2000, abans havia sigut directiu durant deu anys a la junta de Ramón Mendoza, en el seu historial sempre quedarà la setena Copa d’Europa del club, aconseguida 32 anys després a Amsterdam davant de la Juventus. 

Revolució esportiva

En la seva primera temporada completa, després de la dimissió de Mendoza, Sanz va revolucionar l’equip amb sis fitxatges importants: Illgner, Panucci, Roberto Carlos, Seedorf, Mijatović i Suker, amb els quals va formar la base de l’equip que va guanyar una lliga i dos Champions en tres anys, la vuitena a París davant del València. 

A l’empara d’aquest últim èxit, Lorenzo Sanz va avançar les eleccions a l’estiu de l’any 2000, però va caure derrotat davant de la irrupció del llavors desconegut per al gran públic Florentino Pérez.

Notícies relacionades

El primer fill d’una família madrilenya humil i nombrosa –va tenir nou germans–, Lorenzo Sanz va fer carrera en el món empresarial vinculat a projectes immobiliaris que el van portar mitja dotzena de vegades al banc dels acusats en casos d’estafa, contraban d’art, delictes societaris o per aixec de béns. El 2018 va ser condemnat per l’Audiència Provincial de Madrid a tres anys de presó per ocultar gairebé sis milions d’euros a la Hisenda Pública. 

Fills esportistes

Casat amb María Luz Durán Muñoz, del seu matrimoni van néixer tres esportistes professionals. El seu fill Fernando va ser futbolista al Reial Madrid i al Màlaga, abans de presidir el club andalús. Paco també va jugar en Primera Divisió, amb menys recorregut que el seu germà, i després de la seva retirada va presidir el Granada durant dues temporades i mitja; Lorenzo es va dedicar al bàsquet i actualment és comentarista a Real Madrid Televisión dels partits de l’equip de Pablo Laso.