crisi sanitària

El coronavirus trepitja l'Everest: tancat per Covid-19

zentauroepp52750772 everest200313114038

zentauroepp52750772 everest200313114038 / Niranjan Shrestha

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Nepal va decidir aquest dijous suspendre la temporada d’escalada de l’Everest, que havia de començar a l’abril, i cancel·lar provisionalment l’emissió de visats en destinació per a tots els països, després que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) declarés la situació de pandèmia pel coronavirus.

La decisió de suspendre els visats, excloent-hi els diplomàtics i oficials, entrarà en vigor a partir d’aquest dissabte fins al 30 d’abril, va afirmar a Efe el director general de l’Autoritat de l’Aviació Civil del Nepal, Rajan Pokhrel, membre del comitè governamental que va prendre la decisió.

Cop turístic

El sector turístic ha rebut amb inquietud la decisió de les autoritats nepaleses de tancar l’Everest, un país que obté al voltant de 4 milions de dòlars anuals gràcies a l’emissió de permisos d’escalada. «La cancel·lació de la temporada de primavera d’aquest any suposarà un gran cop per als operadors turístics», va dir a Efe Mingma Sherpa, director gerent de l’operador d’expedicions més gran del Nepal, Seven Summit Treks.

Sherpa va explicar que 60 escaladors havien reservat els seus serveis, tot i que alguns ja havien cancel·lat hores abans que el Govern donés a conèixer la seva decisió.

Notícies relacionades

La temporada de primavera sol començar a principis d’abril, amb l’arribada d’hordes de muntanyencs ansiosos per coronar els pics de l’Himàlaia, incloent-hi l’Everest.

Només l’any passat, el Nepal va concedir permisos a 1.024 escaladors, 382 d’ells estrangers, per intentar l’ascensió a la muntanya més alta del món. La Xina, per la seva part, també ha cancel·lat les expedicions en la seva part de l’Everest.