LA CRISI DEL CORONAVIRUS

La Bundesliga recula i suspèn la competició

El torneig alemany s'atura fins al 2 d'abril, com a mínim, malgrat que la primera intenció era jugar els partits a porta tancada

jmexposito52772881 munich  germany   13 03 2020   closed ticket counters at the200313192146

jmexposito52772881 munich germany 13 03 2020 closed ticket counters at the200313192146 / LUKAS BARTH-TUTTAS

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Bundesliga alemanya ha anunciat aquest divendres la suspensió de la competició, almenys fins al 2 d’abril, com a reacció a l’epidèmia del coronavirus. Corregeix així la seva anterior decisió de disputar la jornada d’aquest cap de setmana a porta tancada.

Inicialment, només s’havia suspès un partit de la segona categoria a causa que dos jugadors del Hannover 96 havien donat positiu de coronavirus. Després, al llarg del dia, es va saber que un jugador del Nuremberg, també de la segona categoria, havia donat positiu i que se sospitava que també podria estar encomanat l’entrenador del Paderborn, Steffan Baumgart, que després va donar negatiu.

Cada vegada més crítiques

El comunicat de la Lliga Alemanya de Futbol (DFL) diu que després dels positius que s’han registrat en dos clubs i les sospites en d’altres no es pot descartar que hi hagi més infeccions. La ciutat de Bremen havia decidit que el duel de dilluns entre el Werder Bremen i el Bayer Leverkusen no es jugués a causa que s’esperava una gran afluència de seguidors als voltants de l’estadi. A més, les crítiques en contra de la decisió de jugar la jornada d’aquest cap de setmana s’havien multiplicat.

Notícies relacionades

L’espanyol Thiago Alcántara, jugador del Bayern Múnich, es va afegir a les crítiques al seu compte de Twitter. «És una bogeria, sisplau, pareu aquesta estupidesa i poseu els peus a terra», va dir Thiago a través d’aquesta xarxa social. «Siguem honestos, hi ha coses molt més importants que qualsevol esport», va agregar.

La DFL insisteix que l’objectiu continua sent concloure la temporada a l’estiu tant per raons esportives com pel fet que una interrupció definitiva amenaçaria l’existència econòmica d’alguns clubs.