PARIS SG - B. DORTMUND (2-0)

Neymar guia el Paris SG als quarts de final

El brasiler, amb un precís cop de cap, impulsa l'equip de Tuchel, que va treure Mbappé ja a la segona part

marcosl52742261 paris  france   march 11   free for editorial use  in this h200311214052

marcosl52742261 paris france march 11 free for editorial use in this h200311214052 / UEFA - Handout

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

No hi havia públic a la grada i Mbappé, a més, estava assegut a la banqueta al costat de Tuchel, el tècnic que s’estava ahir jugant el seu futur a Europa. Llavors, va aparèixer Neymar, convertit en el líder del Paris SG, per obrir el camí de la remuntada sobre un apàtic Dortmund on no hi va haver ni rastre de Haaland, el prometedor davanter noruec.

El campió francès necessitava que el brasiler estigués a l’altura del seu nom. I Neymar va acudir fidel a aquesta cita, conscient que no podia quedar-se fora de la Champions acabat d’iniciar el mes de març, tot i que va triar un estrany gol (seu va ser el cop de cap que va donar l’1-0), per certificar el lideratge d’un diferent PSG.

Líder des de l’inici al final

Diferent perquè Tuchel va abandonar la línia de tres centrals que va presentar a Alemanya. Diferent perquè el presumpte cap dels parisencs estava amb el xandall de suplent. Amb Mbappé protegit va emergir la figura de Neymar, cansat ja de quedar-se en els últims anys en les primeres i irrellevants nits europees. Va demanar la pilota sense cap por, malgrat que Emre Cam, quan amb prou feines es portaven 28 segons de partit, li va llançar el primer missatge amb una puntada de peu intimidatòria. Així va començar la nit amb les portes tancades al Parc dels Prínceps; així va acabar també amb Neymar cavalcant en solitari, mentre Emre Cam era expulsat. 

A pilota aturada

No havia començat bé el partit per al Paris SG, a qui en el quart d’hora inicial ni se l’havia vist acostar-se a la porteria de Bürki. Es portava un quart d’hora de partit i ni un sol xut francès. Però tampoc del conjunt alemany, més tímid que de costum, impressionat, potser, per l’eixordador silenci del Parc dels Prínceps.

Es jugava a porta tancada. I es jugava també amb alentiment, fins que Di Maria va aprofitar un córner des del flanc de l’atac parisenc per esquivar la ingènua defensa del Dortmund amb un corbat córner que va deixar sol Neymar al cor de l’àrea petita.

Mbappé, ja amb tot resolt 

No va haver ni de saltar el brasiler. Més aviat, al contrari. Es va haver d’ajupir per rematar de cap l’1-0 en una acció a pilota aturada que li va donar un veritable tresor al PSG. Achraf Hakimi, el lateral dret cedit pel Madrid al Dortmund, sempre podrà dir que va veure a primera fila el gol de Neymar. Va estar passiu i despistat davant de la creativitat que va desprendre l’exblaugrana per girar un partit que havia començat malament. Va ser ell també l’origen de la jugada del 2-0 quan va connectar amb Sarabia, el centre del qual va ser desviat per Bernat, un lateral esquerrà convertit en davanter centre, per a sorpresa alemanya. Res transcendent va passar després en una nit governada per Neymar. 

La fitxa del Paris SG – Borussia Dortmund (2-0)

Paris SG: Keylor Navas (6); Kehrer (6), Marquinhos (6), Kimpembe (7), Bernat (8);  Gueye (6), Paredes (6), Di Maria (6), Neymar (8); Cavani (5), Sarabia (7). Tècnic: Tuchel (6). Canvis: Mbappé (5) per Sarabia (m. 63); Kurzawa (s. q.) per Di Maria (m. 78); Kouassi (s.c) per Paredes (m. 92).

Borussia Dortmund: Bürki (5); Piszcek (4), Hummels (4), Zagadou (4), A. Hakimi (4);  Emre Can (6), Witsel (5), Guerreiro (5), Hazard (4); Haaland (4), Sancho (5). Tècnic: Favre (4). Canvis: Brandt (4) per Hazard (m. 69); Reyna (5) per Witsel (m. 71);

Gols: 1-0 (m. 28) Neymar, de cap. 2-0 (m. 45 +1) Bernat després d’una centrada de Sarabia. 

Àrbitre: Taylor (6), anglès. 

Targetes grogues: Haaland (m. 16), Hummels (m. 61), Bernat (m. 68), Di Maria (m. 90), Neymar (m. 90), Marquinhos (m. 90), Mbappé (m. 93) 

Notícies relacionades

Targeta vermella: Emre Cam (m. 88)

Estadi: Parc dels Prínceps.