NO ES JUGARÀ EL 18 D'ABRIL

La Federació ajorna la final de la Copa de Rei pel coronavirus

Rubiales, el president de la federació, segella l'acord amb els dirigents de la Reial i Athletic per a un partit que es podria jugar el 30 de maig

finalcopa

finalcopa

2
Es llegeix en minuts

No es jugarà la final de la Copa del Rei el pròxim 18 d’abril entre l’Athletic i la Reial Societat a Sevilla. Luis Rubiales, el president de la federació espanyola de futbol (RFEF), ha arribat a aquest acord pel coronavirus després de reunir-se amb els seus homòlegs dels dos clubs. S’hi esperaven més de 60.000 aficionats dels dos equips a la capital andalusa.

Sevilla no acollirà aquell dia el partit decisiu, tot i que sí que ho podria fer el 30 de maig, una setmana després d’acabar la Lliga si és que finalment es pot complir el calendari. Queda pendent, però, que l’estadi de La Cartuja pot acollir aquell dia la final, ja que estava fixat un concert d’Extremoduro.

«Hem d’intentar assegurar aquesta final amb públic a les grades, amb una Cartuja que estigui a vessar», ha dit Rubiales després de pactar aquest ajornament amb Aitor Elizegi, president de l’Athletic, i Jokin Aperribay, president de la Reial Societat, en una cita que s’ha celebrat a la ciutat esportiva de la federació a Las Rozas (Madrid).

«Nosaltres necessitem la nostra afició per respirar i això és el que hem de posar per davant i també la seva salut» (Elizegi, president de l’Athletic) 

«Nosaltres necessitem la nostra afició per respirar i això és el que hem de posar per davant, i també la seva salut», ha remarcat Elizegi. «I per descomptat, les plantilles que representem. Premia col·laborar amb la situació que estem vivint», ha afegit el president de l’Athletic.

«El primer és la salut pública i garantir a les nostres aficions com hi participaran» (Aperribay, president de la Reial Societat)

Notícies relacionades

«És una final preciosa en els nostres més de 100 anys d’història. Per primera vegada ens enfrontarem en una final de Copa i, a més, crec que som unes aficions exemplars. El primer és la salut pública i el primer és garantir a les nostres aficions com hi participaran», ha recalcat Aperribay, president de la Reial. «Són la peça clau en aquesta final. I s’ha d’agrair a la RFEF la disposició juntament amb els clubs per buscar la millor solució».

La Federació ja havia suspès tots els partits de futbol i futbol sala masculí i femení no professional d’àmbit estatal durant dues setmanes, excepte Primera i Segona Divisió.