cita a anfield

Klopp invoca l'esperit d'Anfield per sotmetre l'Atlètic

El partit es disputarà amb les grades del mític estadi de Liverpool a vessar malgrat les especulacions desencadenades amb el coronavirus

zentauroepp52723223 deportes klopp200310205036

zentauroepp52723223 deportes klopp200310205036 / PETER POWELL

2
Es llegeix en minuts
Enric Gil

Mentre per tot Europa l’esport pren mesures de prevenció per al coronavirus, a Liverpool ningú es planteja la possibilitat que la tornada de vuitens de la Lliga de Campions davant de l’Atlètic de Madrid d’aquest dimecres (21:00h) es jugui sense públic. No ho posen en dubte els periodistes anglesos ni el mateix Jürgen Klopp, el tècnic dels anglesos. Només el Cholo Simeone alimenta alguns «rumors»: «¿A porta tancada? Tant de bo es jugui amb gent, no seria just per al Liverpool».

Cholo Simoene, durant la roda de premsa a Liverpool / MARTIN RICKETT AP)

La trobada serà el debut del míster matalasser a Anfield, «un estadi meravellós» i que «exigirà màxima concentració» per evitar el que va passar a Torí la passada campanya: «Allà no vam poder jugar ni competir i aquí hem de fer-ho». La lliçó del conjunt blanc-i-vermell contra la Juventus per 3-0 de la campanya passada en la qual va ser devorat de principi a final és el precedent davant del vigent campió d’Europa. Simeone tindrà l’únic dubte de Morata.

«Un dels reptes més importants del futbol»

Amb l’avantatge d’1-0 de l’anada favorable als matalassers, el factor Anfield és innegociable per als anglesos. Klopp ha cridat al públic a «crear una de les grans nits» per a un partit que qualifica com «un dels reptes més importants del futbol»: «Som dos equips que lluitem fins al final i això ho fa interessant». L’alemany ha utilitzat el factor camp gairebé com a amenaça: «L’Atlètic és un equip amb molta experiència i sap com afrontar les diferents situacions, però estic segur que cap dels seus jugadors ha jugat en un estadi com aquest». El record de la remuntada davant del Barça de la temporada passada és fresc.

Notícies relacionades

En l’anada, els blanc-i-vermells van aconseguir bloquejar l’atac dels anglesos, que no van dirigir un xut entre els tres pals, cosa que Klopp assegura que no es repetirà. «No podem ser previsibles, hem preparat diferents situacions perquè siguin complicades de defensar perquè hi ha vies per guanyar l’Atlètic de Madrid», ha advertit.

El Liverpool no podrà comptar amb Alisson, porter titular, per lesió. Al seu lloc, el reemplaçarà el veterà Adrián San Miguel, que des de la baixa del brasiler ha encaixat en cada partit. Sí que s’han recuperat a temps Andy Robertson i Jordan Henderson, el capità, lesionat al Wanda Metropolitano. L’absència de l’anglès ha coincidit amb la pitjor ratxa de l’equip de la temporada, amb tres derrotes en els últims cinc partits. Totes en camp contrari, això sí. El Liverpool no perd en competició europea a Anfield des d’octubre del 2014 davant del Reial Madrid.

Possibles alineacions

Liverpool: Adrián Alexander-Arnold, Gómez, Van Dijk, Robertson. Fabinho, Henderson, Wijnaldum. Mané, Firmino, Salah.