FUTBOL

El Govern i LaLiga estudien jugar tots els partits a porta tancada pel coronavirus

El Ministeri de Sanitat estudia la possibilitat juntament amb la LFP d'imitar Itàlia i tancar els estadis al públic

zentauroepp52699229 topshot   juventus  portuguese forward cristiano ronaldo run200309220557

zentauroepp52699229 topshot juventus portuguese forward cristiano ronaldo run200309220557 / VINCENZO PINTO

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Sanitat i la Lliga de Futbol Professional (LFP) estudien la possibilitat que els partits de la Lliga de futbol a Espanya es disputin a porta tancada, segons va admetre el ministre Salvador Illa en la seva compareixença d’ahir davant els mitjans de comunicació per explicar les noves mesures adoptades pel Govern i les diferents comunitats autònomes per prevenir la propagació del coronavirus.

Notícies relacionades

La decisió, segons el pla que empra la patronal de club que presideix Javier Tebas, ja es posaria en marxa a partir de la setmana que ve. La Lliga de futbol prendrà una decisió en funció dels informes que rebi de les diferents conselleries de sanitat de les comunitats autònomes. Si la recomanació de la LFP és la de celebrar els partits a porta tancada, l’escenari seria el mateix que s’ha viscut aquest cap de setmana passat als estadis d’Itàlia i també el que està previst en alguns dels partits de les competicions europees.

La Lliga té oberta una comissió de seguiment per monitorar l’evolució de la pandèmia i també té previstos diferents escenaris. En cas que es produïssin ajornaments, hi ha un calendari alternatiu amb dates en què podrien celebrar-se els partits. Aquest plantejament també s’ha fet arribar a la UEFA perquè tingui en compte les eliminatòries en què estan en lliça els equips espanyols.