ÍDOL EN HORES BAIXES

«Ronaldinho és tonto, no sabia que cometia un delicte», esgrimeix el seu advocat

El lletrat diu que el seu client desconeixia que estava utilitzant documentació falsificada a l'entrar al Paraguai

jmexposito52670629 topshot   brazilian retired football player ronaldinho  c  a200308183430

jmexposito52670629 topshot brazilian retired football player ronaldinho c a200308183430 / NORBERTO DUARTE

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El desconeixement és la principal tesi que la defensa de Ronaldinho va esgrimir sense èxit davant de les autoritats judicials del Paraguai per demanar la posada en llibertat de l’exfutbolista, després de ser detingut per entrar dimecres al país amb un passaport fals. La jutge de garanties Clara Ruiz, no obstant això, no va tenir en compte la seva argumentació ja que tant l’exastre blaugrana com el seu germà Roberto van acabar en presó provisional per risc de fuga

«La Justícia no va tenir en compte que Ronaldinho no sabia que estava cometent un delicte perquè no va entendre que li van donar documents falsos. Ell és tonto», va arribar a declarar Adolfo Marín, que encapçala l’equip d’advocats paraguaians que defensa el brasiler, al diari brasiler ‘Folha de São Paulo’. Preguntat sobre la possibilitat de requerir un test psiquiàtric per acreditar-lo, el lletrat va recular: «Vostè està prenent el que vaig dir molt literalment».

Dues hipòtesis

Qui els va donar aquests documents i per què els van utilitzar quan el seu passaport brasiler estava en regla i li hauria permès entrar al Paraguai és la gran incògnita d’un cas que apunta, segons la premsa paraguaiana, a dues hipòtesis: una màfia de falsificació de documents o una xarxa de blanqueig de diners.

«Ronaldihno no va sol·licitar ni va gestionar aquesta documentació», va recalcar Marín. «La va rebre sent a casa seva i res més. Ho va entendre com una gentilesa, justament perquè ell ja té documents per entrar al Paraguai sense cap problema, no li va donar cap importància».

El paper de Wilmondes Sousa i Dalia López

Ronaldinho va acudir al Paraguai a col·laborar amb la Fundació Fraternidad Angelical, per ajudar nens desfavorits, i a la presentació d’un llibre, però segons l’advocat de la defensa tot ho va gestionar el seu germà. «Ronaldinho no és una persona habituada als termes de les accions legals. Els seus negocis i activitats particulars els porta el seu germà, que també és el seu representant. Roberto és qui té contacte amb Wilmondes Sousa». 

Notícies relacionades

Aquest empresari, detingut dijous en l’habituació d’un luxós hotel d’Asunción al costat dels germans Assis Moreira, és un dels sospitosos d’haver gestionat els passaports falsos (la numeració correspon a dues dones, María Isabel Gayoso i Esperanza Apolonia Caballero, que estan imputades i sota arrest domiciliari). 

Els advocats de Sousa, no obstant això, apunten que va ser la presidenta de la Fundació Fraternidad Angelical, Dalia López, que no ha sigut citada a declarar, la que es va encarregar de tramitar l’arribada de ‘Ronnie’ al Paraguai. Arran d’aquesta denúncia, la Sotssecretaria de Tributació del Paraguai va anunciar el divendres que López està investigada des de fa mig any per suposada evasió fiscal i blanqueig de diners, cosa que suma personatges al tauler d’aquest estrany cas.

Temes:

Paraguai