EL DERBI DE MANCHESTER

Guardiola posa a prova el projecte de Solskjaer

El derbi de Manchester arriba en el millor moment de la temporada per a City i United

lmendiola52649243 soccer football   fa cup fifth round   derby county v manche200307205547

lmendiola52649243 soccer football fa cup fifth round derby county v manche200307205547 / ANDREW YATES

2
Es llegeix en minuts
Enric Gil

L’estat d’ànim ha canviat a  Old Trafford les últimes setmanes. La sèrie de nou partits invicte que va començar a mitjans de gener amb una golejada a Tranmere va ser un punt d’inflexió. «Això és el que succeeix de vegades», reconeix Ole Gunnar Solskjaer, el tècnic del Manchester United, que celebra que «estem en ratxa». El United  s’ha ficat de ple en la lluita per estar entre els quatre primers i busca convertir el derbi ciutadà davant del City  de Guardiola (17.30h)  en un abans i un després.

Els d’Old Trafford  viuen el seu millor moment de la temporada i són dels que estan més en forma des de l’aturada d’hivern, amb victòries de prestigi a l’Etihad  i a Stamford Bridge. «Hem trobat la nostra via», va celebrar Solskjaer, que s’apunta la ratxa de partits invicte més llarga de qualsevol equip de la Premier League en aquest moment, després de l’ensopegada del Liverpool. L’escenari acosta com mai el seu equip a la Lliga de Campions, en un retorn necessari per rellançar el club.

Encert en els reforços d’hivern

A la progressiva maduresa del projecte de Solskjaer, se li han sumat les aportacions dels fitxatges del mercat d’hivern. D’aquests, un nom destaca sobre els altres, Bruno Fernandes. El portuguès ex de l’Sporting de Lisboa, ha fet oblidar el lesionat Pogba i, com va dir Roy Keane, excapità dels d’Old Trafford, «Bruno ha donat un impuls als jugadors, als seguidors i al mateix Ole». Deia Sir Alex Ferguson que els grans jugadors milloren els altres.

El nom de Bruno és habitual ja entre els càntics dels aficionats Red Devils, igual que el d’Odion Ighalo,  autor ja de tres gols des de la seva arribada, i fan declarat dels d’Old Trafford. L’ex del Watford ha vingut de la Xina per suplir la lesió de Marcus Rashford, la referència golejadora de l’equip, absent per uns problemes a l’esquena que l’han obligat a passar per la sala d’operacions.

Moment decisiu

Notícies relacionades

El Manchester United està en bona forma però ara arriba el moment decisiu de la temporada. Una ombra de dubte continua encara sobre el cap de Solskjaer donada la debilitat del seu currículum com a entrenador. Però la forma recent de l’equip suggereix que el viatge de tornada del United  s’està accelerant i que el noruec pot haver trobat la tecla.

Un dels grans test el tindrà davant d’un Manchester City de Guardiola que també viu el seu moment després de les victòries al Bernabéu i d’aconseguir la seva tercera Copa de la Lliga consecutiva. Amb la lluita pel lideratge ja decidit serà un dels derbis més oberts dels últims temps.