L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol vol animar-se a Pamplona

L'equip periquito necessita un triomf davant l'Osasuna per continuar somiant amb la salvació

rpaniagua52239839 rcd espanyol vs mallorca  foto  david ramirez200210194602

rpaniagua52239839 rcd espanyol vs mallorca foto david ramirez200210194602 / David Ramirez

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El temps s’esgota per a l’Espanyol. A 12 jornades del tancament del campionat, l’equip periquito necessita sumar ja de tres en tres. És cert que en el futur arribaran compromisos a casa davant rivals assequibles, com l’Alabès, el Llevant i el Leganés, però no n’hi haurà prou només amb això. Si els blanc-i-blaus volen salvar-se han de donar algun cop fora. La visita a El Sadar d’aquest diumenge (12.00 h) sembla una ocasió factible per a això.

Amb la dolorosa derrota a Zorrilla contra el Valladolid com a últim precedent lluny de Cornellà, l’Espanyol es prepara per sorprendre l’Osasuna, que no té la salvació garantida però sí ben encaminada gràcies, precisament, a allò que no va ser capaç de fer el bloc català.

Motxilla carregada

Mentre els navarresos van fer feina en el primer terç de campionat, amb només dues derrotes en 13 jornades, el quadro blanc-i-blau va fer justament el contrari: només va guanyar dos partits en aquell període. La motxilla periquita ve massa carregada d’ensopegades des de l’inici de curs i ara només queda ser valents.

«Són tres punts molt importants. És un camp difícil. L’Osasuna no ha perdut ni un dels seus 11 partits contra equips de la meitat de la taula cap a baix. S’han de superar totes les dificultats», va assegurar aquest dissabte Abelardo, que manté la seva actitud positiva. «A cinc punts depenem de nosaltres. S’han de guanyar bastants partits, però depèn de nosaltres. És una jornada que crec que si vencem retallarem distància».

Marc Roca, baixa

L’empat davant l’Atlètic de la jornada passada va deixar sensacions contraposades, però almenys va servir per comprovar que l’Espanyol pot competir contra qualsevol rival. Si minimitza els seus clàssics errors i posa la intensitat del pols contra els blanc-i-vermells és possible desarborar un Osasuna que no està en el seu millor moment.

«Si RDT fa un grandíssim partit i algun dels que surti està malament perdrem. Els 11 han de jugar a un nivell extraordinari», diu Abelardo

Amb només 3 punts dels 15 últims, el conjunt d’Arrasate viu de rendes i troba a faltar el seu gran referent ofensiu, l’elèctric Chimy Ávila, que va patir una greu lesió a finals de gener. La vida sense l’argentí és més complicada. Entre els periquitos no hi serà Marc Roca, que segueix amb les seves molèsties al tendó de Aquil·les. 

Notícies relacionades

«Hem de tenir pausa amb la pilota, no cometre pèrdues en zones d’iniciació del joc i ser verticals», va apuntar el Pitu com a fórmula per aspirar al triomf. «L’Osasuna és un gran rival, amb els conceptes molt clars i té un grandíssim entrenador. La dificultat és alta, però l’equip sempre ha donat la cara en partits difícils», va afegir el míster.

Abelardo va preferir frenar aquesta sensació de dependència extrema de Raúl de Tomás. «Si Raúl fa un grandíssim partit i algun dels que surti està malament perdrem. Hem de jugar els 11 a un nivell extraordinari cada partit per sortir de baix».