GIRONA-ALBACETE (1-1)

L'Albacete priva el Girona de dos punts preciosos a Montilivi

L'equip català es va avançar amb un gol de Brandon Thomas, però es va adormir en els llorers davant un conjunt que lluita per eludir el descens

borja garcia

2
Jordi Danés

El Girona s’ha deixat aquest dissabte dos punts preciosos en la visita de l’Albacete a Montilivi (1-1). Un partit per oblidar on els locals només han accelerat quan han vist les orelles al llop. I aleshores ja ha sigut massa tard per arreglar el que el quadro local havia anat espatllant amb el pas dels minuts.

El partit semblava còmode amb l’1-0, però lluny de buscar el 2-0, va aparèixer en el Girona primer l’excés de confiança, després el regal de l’1-1 i finalment, les presses, que només van portar als nervis i a la precipitació. I per si fos poc, Vicandi Garrido, es va afegir a la festa amb un arbitratge gesticulador i nefast.

Va passar molt poca cosa en els primers 45 minuts, amb la pilota gairebé sempre lluny de les àrees i la sensació que el Girona va arribar al descans amb el partit sota control gràcies al gol de Brandon Thomas, que va ser un golàs pel control orientat després d’un gir de 360 graus i una definició exquisida creuant la pilota lluny de l’abast de Brazao.

Poca electricitat

Va ser una primera part sense ritme i anodina, però que el Girona va saber portar al terreny que va voler amb possessions llargues i potser massa horitzontals per al gust del públic local, que volia més electricitat i, sobretot, gols. L’Albacete amb prou feines es va acostar l’àrea de Riesgo més enllà d’una rematada de cap d’Acuña (m. 5). Els manxecs, quan es van veure a remolc del resultat, van intentar estirar l’equip però no van poder en cap moment superar la defensa local.

Després del descans, tot el que podia anar malament va anar a pitjor. Començant per l’assistència d’Alcalá sobre Manu Fuster, que va clavar la pilota per l’escaire de Riesgo. L’1-1 va fer mal, però el Girona tenia 40 minuts llargs per esmenar la plana i no ho va fer. Martí va moure la banqueta primer amb Samu Saiz i després amb Jairo, però el Girona va ser incapaç de generar perill davant Brazao. L’Albacete es va limitar a fer que no passés res i a perdre el màxim temps possible. I el Girona, pres de la teranyina visitant, no va fer un pas endavant fins més enllà del minut 80. I quan Martí va posar Soriano, ja era el 89.

En els cinc d’afegit, el Girona va reclamar dues mans a l’àrea, però el VAR tampoc en va voler saber res. I l’únic xut entre pals va ser de Soriano, una falta directa ja al 94, en l’única intervenció del porter visitant.

Girona, 1 – Albacete, 1

Girona Riesgo; Calavera, Alcalá, Juanpe, Mojica; Granell (Jonatan Soriano, m. 89), Gumbau; Brandon Thomas, Borja García (Jairo, m. 75), Gallar (Samu Saiz, m. 62); i Brandon

Albacete: Brazao; Benito, Arroyo, Kecojevic, Diego Caballo; Pedro Sánchez (Karim, m. 87), Eddy Silvestre, Jon Erice, Acuña; Manu Fuster (Dani Ojeda, m. 81) i Zouzulia (Maikel Mesa, m. 70).

Gols: 1-0 (m. 24) Brandon Thomas; 1-1 (m. 50) Manu Fuster.

Àrbitre: Vicandi Garrido, del comitè basc. Grogues: els locals Juanpe (m. 65), Alcalá (m. 76), Calavera (m. 85) i Samu Saiz (m. 95), i els visitants Acuña (m. 59) i Maikel Mesa (m. 82). Vermelles: directa a Brian Oliván, del Girona, amb el partit ja finalitzat.

Estadi: Montilivi (7.214 espectadors).