temor víric

Els Paralímpics de Tokio els 2020 segueixen endavant

fcasals35544528 refile   correcting athlete s name and type of medal won   2160916115703

fcasals35544528 refile correcting athlete s name and type of medal won 2160916115703 / JASON CAIRNDUFF

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Comitè Paralímpic Internacional (CPI) ha comunicat a tots els seus membres que els preparatius d’aquesta entitat i del Comitè Organitzador de Tòquio 2020 per als Jocs Paralímpics d’aquest estiu «continuen segons el planejat», informa el Comitè Parlímpic Espanyol (CPE).

«Els Jocs Paralímpics segueixen endavant i els preparatius continuen a bon ritme», afirma.

Després del treball conjunt realitzat entre el Comitè Olímpic Internacional i el Comitè Organitzador dels Jocs de Tòquio, la informació facilitada per la màxima entitat paralímpica indica que tots aquests organismes «estan observant molt de prop l’impacte del coronavirus i mantenen un diàleg regular amb l’Organització Mundial de la Salut», agrega.

La seguretat

«Les mesures contra les malalties infeccioses constitueixen una part important dels plans de Tòquio 2020 per organitzar uns Jocs segurs. Tenim plena confiança que les autoritats pertinents prendran totes les mesures necessàries per abordar la situació, incloses les mesures de contenció en curs», indica el CPI en el seu comunicat.

Per la seva part, el CPE assenyala que «està treballant en estreta col·laboració amb el Ministeri de Sanitat i el Consell Superior d’Esports per prendre les mesures de precaució necessàries respecte al coronavirus».

Notícies relacionades

«Per a això, una de les primeres mesures ha sigut la de controlar tota competició que se celebri a Espanya amb participants d’altres països, posant especial atenció en aquells que puguin venir de països que en aquests moments són focus del virus. Igualment, s’establirà el mateix control i protocol per als nostres esportistes que viatgin a competicions a l’estranger, especialment als països referits», afegeix.

«Alhora, s’estan preparant una sèrie de protocols, sempre sota la supervisió i coordinació del Ministeri de Sanitat, per a esportistes, dirigents, patrocinadors i conjunt de l’expedició que té previst acudir als Jocs Paralímpics de Tòquio entre el 25 d’agost i el 6 de setembre».