COMPETICIONS EUROPEES

Espanya desconfia d'Itàlia pel coronavirus

«S'ha d'impedir que vinguin 'tifosi'. És un perill», afirma un epidemiòleg

rpaniagua52576335 lecce  italy   01 03 2020   italian red cross members check 200302191704

rpaniagua52576335 lecce italy 01 03 2020 italian red cross members check 200302191704 / MARCO LEZZI

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Els capricis del calendari i les boletes dels sortejos han portat a coincidir aquest mes de març quatre clubs espanyols amb quatre rivals italians. En ple auge del coronavirus el tema adquireix especial rellevància i acorrala les autoritats, començant pels ministeris de Sanitat i Esports. La UEFA, de moment, no ha anunciat canvis en les competicions, però estudia tot amb detall.  

Després d’ajornar-se cinc partits de la Sèrie A aquest cap de setmana, entre ells el decisiu Juventus-Inter, s’espera algun tipus de mesura, tant respecte als xocs previstos a Itàlia, com l’Inter-Getafe del 12 de març a Milà o el Roma-Sevilla del 19, com en els desplaçaments de ‘tifosi’ a Espanya. 

2.500 seguidors de Bèrgam

Dimarts el València rep l’Atalanta en la tornada dels vuitens de Champions, el 12 el Sevilla espera la Roma a l’Europa League i el 18 el Nàpols visitarà el Camp Nou.  A curt termini, la primera preocupació és el duel de Mestalla, on s’espera la presència de 2.500 italians procedents de Bèrgam, principal focus de l’epidèmia a Europa. A la Llombardia ja s’han registrat gairebé un miler de casos. 

 

Evitar el desembarcament de ‘tifosi’ del nord és prioritari. «S’han de buscar maneres que no vinguin. És un perill que població que no es pot reunir on resideixen es reuneixin lluny. No té sentit», va dir a La Sexta Fernando Simón, l’epidemiòleg que coordina l’activitat sanitària a Espanya contra el coronavirus. 

Ajornada la Youth League

Notícies relacionades

«No es demana controlar els viatges en general, però quan hi ha moviments de grups molt extensos que venen de zones de risc hem de pensar dues vegades si ho permetem o no», va afegir Simón, que es va mostrar contrari als controls sanitaris als aeroports, ja que es pot arribar a Espanya des d’Itàlia per múltiples vies. «El control de fronteres no ha demostrat una eficàcia per controlar això».

El temor rau en les nombroses hores de convivència, no només als estadis sinó també en bars, hotels o transports públics. En la Youth League, d’altra banda, el Juventus-Madrid, previst per a aquest dimecres a les 16 hores, s’ha ajornat al dia 11.