segona divisió

El Girona desaprofita l'ocasió de ser tercer, 1-1 davant del Mirandés

La il·lusió pel gol de penal de Stuani al minut 74 es va enfonsar amb un altre penalti del rival resolt amb el VAR

zentauroepp52578155 deportes mirandes girona200301160747

2
Jordi Danès

El Girona es va quedar a mitges a Miranda, amb un punt insuficient quan gairebé tenia els tres a la butxaca després del 0-1 de Stuani de penal al minut 74 que haurien donat una victòria que l’hagués fet ocupar el tercer lloc i situat a només quatre punts dels llocs d’ascens directe, quan fa tan sols cinc jornades estaven a onze. Un altre penal, aquesta vegada a l’àrea de Riesgo, va posar les taules al marcador a Anduva en un partit amb una primera meitat sota mínims i una segona una mica més elèctrica.

El vent va marcar el partit i el Girona el va tenir en contra a la primera part, d’un perfil futbolístic molt baix. Els dos equips es van embolicar en la lluita per la pilota sense tenir clar què fer quan tenien la possessió. El 95% dels primers minuts es va jugar lluny de les àrees i només el porter local Limones va haver d’anar a totes amb un xut de Samu Saiz amb la primera part pràcticament acabada (45’).

La resta del primer acte va ser molt més físic que virtuós i el Mirandés no va aprofitar que tenia el vent d’esquena per posar a prova Riesgo. Els locals, que van moure millor la pilota, van ser molt imprecisos a l’hora de realitzar la passada definitiva.

Després del descans, el Girona va executar a poc a poc el pla de maduració del partit dissenyat per Martí. Tot i que el primer ensurt el va provocar Malsa amb una xilena que es va perdre per molt poc (49’), poc a poc els visitants van anar inclinant el camp fins aconseguir el domini. Van arribar les ocasions, amb xuts des de la frontal de Samu Saiz (52’ i 69’), un cop de cap de Juanpe (57’) i centre xut enverinat de Gallar (65’).

Però el Girona no va trobar el camí del gol fins que unes mans d’Odei dins de l’àrea van ser sancionades amb un penal que va transformar Stuani. El 0-1 era or per al Girona, però l’equip va fer un pas enrere i després d’una jugada confusa a l’àrea va intervenir el VAR per fer saber a Pulido Santana que Granell havia fet mans. Matheus no va perdonar des dels onze metres i va restar dos punts de gran valor que els visitants ja començaven a assaborir.