ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

Abelardo: «Al meu equip no li falta fe, n'hi sobra»

El tècnic de l'Espanyol confia a recuperar les bones sensacions davant els Wolves

rpaniagua52368256 wolverhampton  united kingdom   19 02 2020   espanyol s head200219191740

rpaniagua52368256 wolverhampton united kingdom 19 02 2020 espanyol s head200219191740 / PETER POWELL

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Després d’una setmana per oblidar amb la pallissa rebuda a Anglaterra davant el Wolverhampton  (4-0) i la dura derrota a Valladolid (2-1), l’Espanyol  es prepara per donar un cop de timó al seu curs tortuós. L’equip periquito rep aquest dijous els Wolves en la tornada dels setzens de l’Europa League, una competició a la qual va costar arribar 12 anys i que s’esfumarà aviat si no hi ha cap miracle. Els blanc-i-blaus esperen, almenys, brindar un triomf a la seva afició tres dies abans d’una altra final a casa contra l’Atlètic

 

L’ànim del grup no era el millor al tornar de Pucela. Abelardo es va reunir dilluns amb els jugadors per transmetre’ls la necessitat de continuar lluitant. La mentalitat del tècnic és una de les cartes per continuar somiant. Chen Yansheng també estarà amb la plantilla en aquests dos compromisos a Cornellà. La unió de tots els estaments és vital per evitar un descens que no es viu des de fa 26 anys. «Al meu equip no li falta fe, n’hi sobra, m’ho demostra a cada entrenament», va proclamar aquest dimecres el Pitu.

RDT segueix fora

El primer pas és «recuperar les bones sensacions» en el xoc davant el vuitè de la Premier, que diumenge visita el Tottenham. El preparador va deixar fora de la llista Dídac i Javi López per decisió tècnica, mentre que Marc Roca, Bernardo i Raúl de Tomás descansaran per molèsties. La presència de RDT no està garantida diumenge, però Abelardo és «optimista».

«Ells tenen un 90% d’opcions de seguir, però si Buster Douglas va guanyar Mike Tyson...», va dir Abelardo.

Notícies relacionades

Conscient de la proesa que necessita l’Espanyol per seguir a Europa, l’asturià va ser sincer. «M’agradaria passar, però em conformaria amb fer un bon partit. No és fàcil mantenir una regularitat i menys on som. És tot mental. Volem que la gent disfruti i estigui orgullosa», va dir.

En un to més de broma, el Pitu va recordar un mític combat de boxa de 1990 per encoratjar una improbable remuntada dels seus homes. «En el futbol no se sap mai. Ells tenen més d’un 90% d’opcions de seguir, però si Buster Douglas va guanyar Mike Tyson...». Abelardo, finalment, va resumir la fórmula per aconseguir la salvació. «La clau és guanyar set partits. Hem d’anar a tota llet, al 300%», va concloure.