El partit de Zorrilla

Raúl de Tomás tampoc viatja a Valladolid

Abelardo confia que continuï la ratxa negativa del Valladolid per poder puntuar

vuelo

vuelo

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

Eren les 4 del matí, Barcelona, 21 de febrer, quan el vol procedent d’Anglaterra que tornava els jugadors blanc-i-blaus a la capital catalana va aterrar al Prat amb la càrrega d’un 4-0 davant del Wolverhampton que els deixava amb gairebé els dos peus fora de l’Europa League. I, gairebé pitjor, amb cansament i sense gairebé temps per preparar una cosa més important que la competició europea; ni més ni menys que una nova final, una més, en aquest atroç camí, ple d’obstacles, que només pot acabar bé si l’Espanyol aconsegueix la salvació.

I perquè la ruta, cada partit, almenys el de Zorrilla, sigui encara més difícil, l’Espanyol tampoc podrà comptar amb qui ja comença a ser referència de l’equip, Raúl de Tomás que, tal com va ocórrer a la cita anglesa, tampoc podrà viatjar a Valladolid. Està bastant millor de la lesió a l’abductor però Abelardo prefereix ser caut, evitar el risc d’una lesió de llarga durada, cosa que seria un cop terrible, i protegir el futbolista, RDT, que encara queda molt per jugar i decidir.

Només una victòria el 2020

La confiança per a la cita dominical (16.00 hores) rau principalment en la ratxa tan irregular que porta el Valladolid des de començament d’any. El conjunt castellà tan sols ha sumat 6 punts amb una única victòria, davant del Mallorca, tres empats i dues derrotes. Molt millor li estan sortint els comptes a l’Espanyol en aquest 2020 en el qual ja han sumat nou punts d’or al sarró i que confia a tornar a Barcelona amb la xifra incrementada.

«Hem d’oblidar el partit de dijous, malgrat el poc temps amb què hem comptat. Al davant ens trobarem un equip ben organitzat, molt forts defensivament, un bloc molt treballat i un rival dur». Abelardo no vol que els seus jugadors abaixin la guàrdia i es confiïn davant d’un Valladolid immers en aquesta lluita titànica per evitar la pèrdua de categoria. Tenen cinc punts més a la taula, però es quedarien a només dos de l’Espanyol en el supòsit que els blanc-i-blaus aconsegueixin la victòria al Nuevo Zorrilla.

Un vell conegut

Notícies relacionades

Per donar-li encara més dificultat i intensitat al duel, al davant apareix una figura tants i tants anys vinculada a l’Espanyol com és el tècnic rival Sergio González, que l’any passat va aconseguir l’objectiu de salvar l’equip. Un Sergio González que vol abans que res que els seus jugadors perdin la por escènica dels partits a casa, raó per la qual Sergio va demanar el recolzament de tota l’afició, perquè Zorrilla es converteixi en un fortí i compliqui encara més la vida a l’Espanyol.

«Hem de crear una fèrria línia defensiva davant d’un entrenador com Abelardo que sap arribar als seus jugadors i que els haurà motivat perquè el que va ocórrer a Anglaterra no es repeteixi a la Lliga i comencin a sortir del pou a base de casta i entrega», va destacar Sergio

Temes:

Espanyol