SALUT EN DUBTE

Pelé surt al pas de les alarmes: «Estic bé»

La llegenda brasilera, de 79 anys, assegura que té les xacres normals de l'edat

rpaniagua52237573 file photo  brazilian soccer legend pele is seen in paris  a200214185356

rpaniagua52237573 file photo brazilian soccer legend pele is seen in paris a200214185356 / Christian Hartmann

1
Es llegeix en minuts

 Edson Arantes do Nascimento, ‘Pelé’, per a molts el millor futbolista de tots els temps, va assegurar que es troba «bé», després que el seu fill Edinho expressés la seva preocupació per una «certa depressió» de l’astre brasiler.

«Tinc dies bons i dies dolents. És normal per a persones de la meva edat», va assegurar ‘O Rei’ en un comunicat. El tres vegades campió del món, que complirà 80 anys el mes d’octubre vinent, va afirmar que continua «acceptant les limitacions físiques de la millor manera possible» i va remarcar que pretén mantenir «la pilota rodant».

«Certa depressió»

Les alarmes van saltar aquesta setmana quan Edson Cholbi Nascimento, ‘Edinho’, fill de Pelé, va afirmar en una entrevista al portal Globoesporte que l’astre brasiler estava patint una «certa depressió» a causa dels seus problemes de mobilitat, ja que actualment només aconsegueix caminar amb l’ajuda d’un caminador.

«És bastant fràgil quant a mobilitat. Va ser sotmès a un trasplantament de maluc, però no va fer la rehabilitació ideal i té aquest problema de mobilitat, que acaba generant certa depressió (...)», va explicar Edinho, que actualment és coordinador tècnic de les categories de base del Santos, el club en què va sorgir el seu pare.

«Incòmode i avergonyit»

«Ell és ‘O Rei’, sempre va ser una figura tan imponent i avui no aconsegueix caminar bé, es queda molt incòmode i avergonyit amb això», va agregar Edinho.

Notícies relacionades

En els últims anys, la salut de l’exdavanter del Santos ha sigut motiu de preocupació, després de diverses intervencions quirúrgiques de columna i maluc, així com problemes relacionats amb l’aparell urinari.

L’últim contratemps que va patir va ser l’abril de l’any passat, quan va passar pel quiròfan per a la retirada d’un càlcul renal que el va mantenir internat durant diversos dies. Pelé només té un ronyó des de la dècada dels 70.