Mitja marató de Barcelona 2020: recorregut i afectacions en el trànsit i transport públic

La prova reuneix aquest diumenge a la capital catalana 23.000 persones amb molts carrers tallats

mapa-mitja

mapa-mitja

7
Es llegeix en minuts

Aquestes són les alteracions de transport públic i mobilitat que es produiran aquest diumenge amb motiu de la celebració de la mitja marató de Barcelona (eDreams 1/2 BCN), prova que reunirà 23.000 participants i que començarà a les 8.45 hores. Els canvis de recorregut i talls de línies de transports públics, així com el tall de carrers es produiran entre les 8.30 i les 12.30 hores d’aquest diumenge.

L’organització ha fixat les 11.30 hores com a límit per traspassar la línia de meta. Els carrers, com sol ser habitual, es van tallant des de minuts abans del pas del primer corredor (està previst que els atletes capdavanters finalitzin la cursa en una hora aproximadament; és a dir a les 9.45 hores) fins a la cua de la prova, per la qual cosa serà complicat el trànsit rodat en tot el circuit durant tot el matí de diumenge.

Per tant, la primera part del recorregut (des de passeig de Pujades fins a l’Arc del Triomf) estarà afectat principalment fins a les 10.45 hores i la segona part des de pràcticament l’inici de la cursa fins a la conclusió; és a dir, fins al migdia.

Carrers afectats

La cursa té la sortida i l’arribada al passeig de Pujades a l’altura del passeig de Lluís Companys, i passa pel passeig de Picasso, l’avinguda del Marquès de l’Argentera, el passeig d’Isabel II, el passeig de Colom, el passeig de Josep Carner, la plaça de les Drassanes, l’avinguda del Paral·lel, el carrer d’Entença, la Gran Via, el carrer de Bailèn, la ronda de Sant Pere, el passeig de Sant Joan, el passeig de Lluís Companys, els carrers de Buenaventura Muñoz, de Pallars, de la Llacuna, del Perú i de Josep Pla, la Gran Via, la rambla de Prim, l’avinguda Diagonal, el carrer d’Espronceda, la plaça de Llevant, el passeig del Taulat, el passeig de Garcia Fària, l’avinguda del Litoral i els carrers de l’Arquitecte Sert, de Salvador Espriu i de la Marina.

Transport públic

Serveis de bus alterats

Línies afectades que es desviaran o que tindran el recorregut limitat: D-20, D-50, H-12, H-14, H-16, V-9, V-11, V-13, V-15, V-17, V-19, V-21, V-23, V-25, V-27, V-29, V-31, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 39, 47, 52, 54, 55, 59, 62, 63, 67, 120, 121, 136, 192 i Barcelona Bus Turístic (rutes blau Enllaç extern i vermella Enllaç extern).

Línies Tusgsal afectades

La B20 i la B25 circularan per la Gran Via i la B24 farà el seu recorregut per Mallorca i València.

El Tram

El tramvia de Barcelona modificarà el servei de la línia T-4 de Trambesòs al seu pas per l’avinguda Meridiana i l’avinguda Diagonal. Entre les 7.45 i les 11.50 hores, s’interromprà el servei de la totalitat de la línia T-4. Entre les 11.50 i les 12.20 hores està previst que es recuperi el servei entre les parades de l’estació de Sant Adrià i Glòries, i a partir de les 12.20 hores es preveu restablir el servei entre Glòries i Ciutadella /Vila Olímpica, una vegada els organitzadors de la cursa la donin per finalitzada.

Durant les afectacions en aquesta línia, Tram reforçarà el servei de la línia T-6 per facilitar els desplaçaments de la zona. La resta de línies de la xarxa tramviària, T-5 a Trambesòs i T-1, T-2 i T-3 a Trambaix, funcionaran en l’horari habitual.

Trànsit

Divisió de calçades

Ciutat Vella

- avinguda Marquès de l’Argentera, entre Pla de Palau i passeig de la Circumval·lació. Se subdividirà la calçada mar per la línia del carril bus, deixant un carril des de Pla de Palau (costat Besòs) fins a passeig de la Circumval·lació per als vehicles que vulguin anar a l’estació de França, a l’aparcament o al passeig de la Circumval·lació. 

-Pla de Palau: la cursa ocupa els quatre carrils muntanya i els dos carrils mar.

Eixample

- Gran Via, entre rambla de Catalunya i passeig de Gràcia. La cursa anirà per la calçada mar. Aquesta es dividirà, deixant els tres carrils costat muntanya per als corredors i un carril costat mar per als vehicles procedents del lateral mar de la Gran Via.

- Gran Via, entre passeig de Gràcia i el carrer de Bailèn. La cursa anirà per la calçada central. Aquesta es dividirà, deixant tres carrils al costat mar per als corredors i dos carrils costat muntanya per als vehicles.

Sants - Montjuïc. Plaça de les Drassanes (costat Besòs - muntanya) entre el passeig de Josep Carner i l’avinguda del Paral·lel. Se subdividirà la calçada deixant tres carrils de la part exterior de la plaça per als corredors procedents del passeig de Josep Carner i la resta per als vehicles.

Sant Martí

- Gran Via - Josep Pla (costat mar). Divisió de l’encreuament en diagonal (del xamfrà Llobregat-mar al xamfrà Besòs-muntanya). Es reservarà la calçada mar per als corredors.

- Josep Pla, entre passeig de Garcia Fària i passeig del Taulat. Divisió de la calçada deixant dos carrils costat Besòs per als vehicles i la resta per als corredors (un carril de circulació, un carril de vehicles estacionats i el carril bici).

- Passeig de Garcia Fària, entre Josep Pla i Selva de Mar. Divisió de la calçada deixant un carril costat mar per als vehicles i la resta per als corredors (dos carrils de circulació i un carril de vehicles estacionats).

- Avinguda Litoral, entre la sortida 23 de la B-10 (sentit Besòs) i Llacuna. Subdivisió de la calçada, deixant dos carrils costat mar per als corredors i un carril costat muntanya per als vehicles que, procedents de la sortida 23 de la B-10 sentit Besòs, hagin de desviar-se per la calçada Besòs del carrer Llacuna.

- Avinguda Litoral, entre Jaume Vicens Vives i l’entrada 23 de la B-10, sentit Besòs. Subdivisió de la calçada, deixant dos carrils costat mar per als corredors i un carril costat muntanya per als vehicles, que, procedents de Jaume Vicens Vives, vulguin accedir a l’entrada 23 de la B-10, sentit Besòs.

- Plaça dels Voluntaris (costat Besòs-muntanya). Subdivisió de la calçada, deixant la part interior de la plaça per als vehicles i dos carrils de la part exterior per als corredors procedents de Salvador Espriu.

Vies en què s’inverteix el sentit de circulació

Ciutat Vella

- passeig de Picasso, entre Ribera i Princesa: invertirà la circulació del lateral del passeig de Picasso entre Ribera i Princesa.

- Princesa, entre Comerç i el passeig de Picasso.

- Carrer de Josep Anselm Clavé des de Parc fins a la Rambla: invertirà el sentit de circulació del carrer Josep Anselm Clavé des de Parc fins a la Rambla.

- Consolat de Mar des de Pla de Palau fins a Via Laietana: invertirà el sentit de la circulació del carrer Consolat de Mar des de Pla de Palau fins a Via Laietana.

Sant Martí

- carrer de Pere IV: invertirà el sentit de la circulació entre Selva de Mar i rambla Prim.

- Carrer de Josep Pla: invertirà el sentit entre Paraguai i Pere IV.

Connectivitat entre les diferents zones

Ciutat Vella

Al llarg de la prova, els vehicles podran accedir a l’estació de França, al seu pàrquing i el passeig de Circumval·lació, per Pla de Palau, on haurà segregat el carril bus de la calçada mar de l’avinguda Marqués de l’Argentera.

Sant Martí

Durant tota l’afectació mentre duri la prova es podrà accedir a la zona de Sant Martí de la següent manera. Entrada: per la sortida 23 de la Ronda Litoral, sentits Llobregat i Besòs. Joan d’Àustria (per sota de Pallars) amb limitació d’altura de 3,2 metres.

Sortida: per l’entrada 23 de la ronda Litoral, sentits Llobregat i Besòs. Zamora (per sota de Pallars): es podrà accedir a la C-31 per Selva de Mar.

Guia per al participant

Es recomana arribar al punt de sortida en metro a causa del gran nombre d’inscrits i fer-ho com a mínim una hora o 45 minuts abans de l’inici de la prova.

¿Què cal fer una vegada inscrit?

Bossa del corredor

Els inscrits poden recollir la seva bossa del corredor, amb el dorsal i, en cas que calgui, el xip d’un sol ús fins aquest dissabte a les 20.30 hores. Hauran de presentar el rebut d’inscripció juntament amb el DNI o equivalent (o una fotocòpia en el cas de recollir la bossa per a un altre participant). La bossa no pot ser recollida el mateix dia de la cursa. La bossa del corredor es recull al Municipal Sports Center Estació del Nord.  Carrer de Nàpols, 42-44, de Barcelona. És necessari disposar de xip per participar-hi. Si no es té com a propi cal adquirir-lo a la carpa d’hospitalitat a tres euros la unitat.

Notícies relacionades

Consulta de resultats

Després de la cursa, des de les 12 hores es pot consultar la classificació a la web oficial de la prova. A partir de les 16 hores hi haurà més detalls sobre posicions dins de cada categoria.

Temes:

Atletisme