el brot de coronavirus

La marató de Tòquio recomana no participar-hi als corredors residents a la Xina

Hi ha gairebé 2.000 participants afectats per la mesura

Bangkok (Thailand), 14/02/2020.- A Thai woman wearing a protective mask checks the temperature of a woman at a marriage registry in Bangkok, Thailand, 14 February 2020. Thai Public Health officials said that the number of people infected with the deadly coronavirus or COVID-19 in Thailand remained at 33. Nine had been discharged from hospitals. The virus has so far killed at least 1,360 people and infected nearly 60,000 others worldwide, mostly in China. (Tailandia) EFE/EPA/DIEGO AZUBEL

Bangkok (Thailand), 14/02/2020.- A Thai woman wearing a protective mask checks the temperature of a woman at a marriage registry in Bangkok, Thailand, 14 February 2020. Thai Public Health officials said that the number of people infected with the deadly coronavirus or COVID-19 in Thailand remained at 33. Nine had been discharged from hospitals. The virus has so far killed at least 1,360 people and infected nearly 60,000 others worldwide, mostly in China. (Tailandia) EFE/EPA/DIEGO AZUBEL / DIEGO AZUBEL (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Els organitzadors de la marató de Tòquio, que es correrà l’1 de març, van recomanar aquest divendres a tots els corredors xinesos o residents en aquest país que s’hagin inscrit en la prova que no hi assisteixin pel brot de coronavirus. «A causa dels canvis en les condicions d’entrada [al Japó], ens agradaria demanar a tots els corredors inscrits residents a la Xina que s’abstinguin de participar-hi de manera voluntària», va indicar aquest divendres en un comunicat l’organització de la prova, una de les grans de la Marató Mundial (WMM, de les seves sigles en anglès).

Notícies relacionades

Arran del brot del Covid-19, les autoritats nipones apliquen actualment la prohibició d’entrada al país als viatgers originaris de les províncies xineses de Hubei i Zhejiang o els que hi hagin passat en les últimes dues setmanes. Els organitzadors de la marató van afegir que oferiran participar de manera gratuïta en l’edició 2021 de la cursa a aquells esportistes que estiguessin ja registrats per a la d’aquest any i s’abstinguin de participar-hi.

Aquesta opció s’oferirà a uns 1.820 atletes de diverses nacionalitats domiciliats a la Xina que ja s’havien inscrit i havien pagat la taxa de participació. La cursa de fons va comptar l’any passat amb 38.000 corredors d’elit, i la seva catorzena edició se celebrarà a la capital nipona a uns cinc mesos que comencin els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. 

Temes:

Coronavirus