El germà petit dels Gasol fitxa per l'Espanyol

Adrià, de 26 anys, reforça la secció de bàsquet no reconeguda oficialment pel club periquito

gasol-adr

gasol-adr / GAA USG GEN

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La secció de bàsquet de l’Espanyol, no reconeguda oficialment pel club, compta amb un nou reforç. I no és un jugador qualsevol. Es tracta d’Adrià Gasol, de 26 anys i 2,07 metres d’altura, el germà petit de Pau i Marc, que competirà ara a Segona Catalana amb els colors blanc-i-blaus, els colors del seu pare i el seu avi. 

Adrià Gasol, durant la seva etapa formativa a la universitat d’UCLA el 2012.

Adrià, amb estudis d’Administració i Direcció d’Empreses, ja s’havia entrenat amb l’equip amateur periquito a l’estiu i ara s’ha compromès per jugar amb el SD Espanyol la resta de la temporada. L’equip és el líder del seu grup amb 14 victòries i 2 derrotes en 16 partits. Compta amb tres triomfs de diferència sobre el Lluïsos de Gràcia B i el Bàsquet Safa Claror, per la qual cosa aspira clarament a l’ascens a Primera Catalana.  

Formació als EUA

El bàsquet periquito, que té un pressupost de només 22.000 euros, forma part del projecte Seccions Esportives Espanyol, que pretén recuperar els històrics conjunts de l’entitat catalana. Juntament amb el bàsquet hi ha equips d’hoquei sobre patins, handbol i voleibol que, ara per ara, tampoc són reconeguts oficialment pel club presidit per Chen Yansheng. 

L’equip del SD Espanyol de bàsquet, en el qual jugarà Adrià Gasol

Adrià no es va interessar especialment pel bàsquet fins a l’adolescència. Va viatjar als EUA per estudiar al Lausanne Collegiate High School el 2006, on també va jugar Marc. Llavors, Pau encara formava part dels Memphis Grizzlies. Posteriorment s’enrolaria en la prestigiosa universitat d’UCLA després de superar una greu lesió de genoll. 

Notícies relacionades

El petit dels Gasol va entrenar amb l’equip de l’NCAA, però no va disputar ni un sol minut al campionat. Finalment va tornar a Espanya i va estar al Santfeliuenc de la Lliga EBA. Abans també havia jugat al CB Sant Joan Despí de Primera Catalana i va arribar a ser convocat com a convidat per a la selecció sub-20. 

Treballant a Girona

El fitxatge s’ha pogut concretar després de resoldre’s els temes laborals que el petit dels Gasol tenia a Girona, on treballava en l’empresa del seu germà Marc. «Des de setembre estàvem en contacte amb ell. Ha vingut a entrenar puntualment, però ara s’han donat les circumstàncies per tancar el compromís», va assegurar Arnau Baqué a ‘As’. El president de les Seccions Esportives s’ha felicitat pel mediàtic reforç. 

Temes:

Espanyol