DECISIÓ FERMA

Víctor Tomàs, capità del Barça, anuncia la seva retirada per problemes cardíacs

L'extrem blaugrana explica que es veu forçat a deixar l'handbol quan acabi la temporada

Bartomeu avança que la samarreta amb el dorsal 8 quedarà instal·lada al Palau Blaugrana

marcosl43278265 barcelona 11 05 2018     victor tom s  capit n del fc barcel200203135220

marcosl43278265 barcelona 11 05 2018 victor tom s capit n del fc barcel200203135220 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El que no van poder fer gegants de dos metres, ho ha aconseguit el cor. El seu propi cor. Una malaltia cardíaca aparta Víctor Tomàs. No de manera momentània, sinó definitiva. El capità del FC Barcelona ha anunciat la retirada al final de la present campanya. «No és el moment ni la manera com m’havia imaginat acomiadar-me, però cal afrontar les coses tal com venen», ha dit l’extrem blaugrana.

Tomàs ha explicat el procés que l’ha portat a prendre la determinació d’abandonar l’handbol. La rutinària revisió mèdica de pretemporada va descobrir l’estiu del 2018 un anomalia que, després d’altres exàmens més precisos, va servir d’alerta. En l’anterior, aquest problema, «un bloqueig auriculoventricular», en paraules del mateix Tomàs s’havia agreujat. I una altra exhaustiva revisió va induir el doctor de la secció, Josep Antoni Gutiérrez, a aconsellar-li la retirada si volia preservar la seva qualitat al final de la seva carrera esportiva.

Als 34 anys, amb 67 títols (de moment), Tomàs ha avançat que al final de la present campanya, deixa la pràctica activa.

«Em van avisar que si continuava sotmetent el cor a aquest esforç podria tenir problemes de salut en el futur. I vull fer una vida normal en el futur, com jugar amb els meus fills, sortir amb bicicleta amb la família i jugar a futbol», ha explicat Víctor Tomás a la sala de premsa de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí.

Assegut al costat de Josep Maria Bartomeu, el president del Barça, i davant tots els seus actuals companys, alguns d’anteriors èpoques que segueixen al club (Òscar Grau, David Barrufet), tècnics (Valero Rivera, que el va ascendir al primer equip, per exemple), i els seus pares, la seva germana i la seva dona, entre altres pròxims.

Samarreta retirada

Tomàs aclareix que aquesta circumstància mèdica és «únicament i exclusivament» la raó per la qual deixarà l’equip. El club li havia ofert la renovació. Al no poder formalitzar-se, Bartomeu li ha garantit un lloc en l’estructura organitzativa de l’entitat. També va anunciar la retirada del dorsal 8, que quedarà penjat al Palau Blaugrana.

Notícies relacionades

«Més enllà dels èxits i dels títols, has sigut, ets, una llegenda, i les futures generacions es fixaran en tu. Has sigut un exemple, un heroi, t’has preparat per a la vida posterior a l’handbol i volem aprofitar els teus coneixements i la teva experiència», va comentar Bartomeu.

Víctor Tomàs González (Barcelona, 15 de febrer de 1985) va arribar al Barça en categoria cadet. Després de l’etapa juvenil, en la campanya 2003-04 va ascendir ja al primer equip amb Rivera. Xavi Pascual, el seu actual entrenador, li va donar el braçal de capità.

Temes:

Handbol