A CIUTAT DE MÈXIC

Espanya conquereix l'or en el Mundial d'hoquei sobre gel femení sub-18

L'equip ha quedat imbatut en el torneig després de guanyar la final contra Turquia per 7 a 0

El conjunt espanyol passa a la Divisió II - Grup A després del seu èxit en aquesta competició internacional

hockey

hockey

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

L’equip d’Espanya d’hoquei sobre gel femení sub-18 ha derrotat Turquia per 7-0 en la final del Mundial celebrada a la pista de Santa Fe de Ciutat de Mèxic aquest diumenge a la nit (matinada de dilluns a Catalunya). Les 20 jugadores espanyoles van esclafar l’equip rival durant els tres temps. Hi va haver 47 tirs a porteria d’Espanya i 7 de Turquia. Les noies del gel han fet història, ja que és la primera vegada que la sub-18 conquereix la medalla d’or.

L’‘armada espanyola’ ha quedat imbatuda en un torneig en què s’ha enfrontat també a Mèxic i Nova Zelanda. L’or els garanteix l’anhelat pas a la categoria superior. Espanya deixa la Divisió II - Grup B i entra a formar part de les Divisió II - Grup A.

El millor resultat

Notícies relacionades

Aquest és el millor resultat per a l’equip espanyol de sub-18 femení des del seu debut en un mundial el 2017. L’entrenador nord-americà Harry Rosenholtz, que capitanejava per segon any consecutiu l’equip espanyol, va felicitar les jugadores per l’esforç realitzat durant el torneig. «Tenim un equip molt bo i l’any que ve encara serà millor», va avançar.

La davantera Haizea Fernández es va emportar el premi com a millor davantera del Mundial. Incansable i lluitadora, la patinadora basca del Sumendi va destacar des del primer partit contra Mèxic. Els seus gols van ser clau en aquella partit que Espanya va guanyar per 2-3.