TOTTENHAM - CITY (2-0)

Mourinho aprofita els errors del City

L'equip de Guardiola falla un penal i el Tottenham es mostra més eficient

zentauroepp52103537 soccer football   premier league   tottenham hotspur v manch200202202505

zentauroepp52103537 soccer football premier league tottenham hotspur v manch200202202505 / DAVID KLEIN

2
Es llegeix en minuts
Enric Gil

La lliga anglesa està decidida, i això perjudica el Manchester City. La necessitat en l’esport és el motor de la determinació i a l’equip de Guardiola és just el que li va faltar. El Tottenham es va alimentar de caràcter i dels errors dels celestes per emportar-se una victòria (2-0) important en la seva lluita fratricida per una de les quatre places de la Champions. El City, segon de la taula, queda ni més ni menys que a 22 punts del Liverpool.

Per als Spurs tot van ser bones notícies. Van aconseguir aguantar el City, va marcar el seu nou fitxatge Steven Bergwijn  amb Heung-Min Son  i van retallar punts al Chelsea, que marca la frontera de la quarta plaça. Els de Guardiola, en canvi, van tornar a perdonar de cara a gol i van trobar a faltar Laporte, que es va quedar a Manchester. Més d’un es pregunta per què els celestes han decidit no fitxar en el mercat d’hivern.

Domini sense gol

Els de Guardiola van jugar l’última mitja hora amb un home menys per l’expulsió de Zintxenko, just quan van encaixar els dos gols, però abans ho havien fet gairebé tot per guanyar. Fins a cert punt la fortuna sembla donar l’esquena als celestes –Agüero va enviar una pilota al pal–, però ja són massa partits que el gol se’ls resisteix massa.

Mourinho i Guardiola, aquest diumenge a Londres. / AFP

El tècnic de Santpedor va profetitzar que aquesta temporada els grans títols es decidiran en la capacitat de definir dins de les àrees, just el que necessita el seu equip. Els de Manchester ho van dominar pràcticament tot, però una vegada més la sensació és que van perdonar.

Un dels moments decisius del partit va ser al final del primer temps, quan el VAR va intervenir assenyalant un penal a favor del Manchester City minuts després que passés. El capità dels Spurs, Hugo Lloris, tot un especialista en les penes màximes, va parar el xut de Gundogan i va desesperar un Guardiola que no aconsegueix trobar el llançador. En el rebuig del penal, el porter francès va tombar Sterling, cosa que va semblar una altra pena màxima que el VAR aquesta vegada no va concedir.

Notícies relacionades

Després de rebre el primer gol i amb un home menys, Guardiola va decidir canviar el Kun Agüero per Cancelo. Una substitució una mica conservadora donant descans a l’argentí potser pensant ja en l’eliminatòria de Champions contra el Reial Madrid.

Guardiola i Mou guarden les formes

El xoc de banquetes va succeir sense cap conflicte. Guardiola i Mourinho van mantenir les formes de la prèvia i van traslladar el seu xoc en el terreny de joc, amb un veritable contrast de filosofies. La trajectòria de tots dos és tan extensa que els seus dibuixos són molt identificables i en alguns moments semblava que les samarretes haurien pogut ser blanques i blaugrana. Després del segon gol, el portuguès es va asseure al costat del seu ajudant i va mirar de reüll Guardiola. No va poder contenir un somriure diabòlic.

fitxa tècnica