corrupció en l'esport

Tebas afirma que el Valladolid i el Granada el van alertar sobre la manipulació de l'Osasuna

El president de la Lliga ha declarat en el judici que se celebra a Pamplona

zentauroepp47500970 tebas190325181902

zentauroepp47500970 tebas190325181902 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts

 El president de la Lliga de Futbol Professional (LaLiga), Javier Tebas, ha declarat aquest dijous en el judici sobre la manipulació de partits que se celebra a Pamplona que van ser els expresidents del Valladolid, Carlos Suárez, i del Granada, Enrique Pina, els que el van alertar que l’Osasuna podria estar manipulant partits la temporada 2013-2014.

Tebas, que ha declarat com a testimoni en el judici que se celebra a l’Audiència de Navarra, ha afirmat que va creuar missatges de mòbil amb Suárez en els quals aquest li va comentar que la informació que tenia sobre la manipulació de partits procedia del jugador d’Osasuna Sisinio Fernández, ‘Sisi’, anteriorment futbolista del Valladolid.

Manipulació amb l’Espanyol

Notícies relacionades

Tots dos van parlar que calia «protegir» Sisi  perquè hi havia una «‘omerta’» (pacte de silenci) als vestuaris dels equips i els jugadors tenien por de parlar per la possibilitat que després no fossin contractats per cap club. En aquests missatges, ha destacat, Suárez li deia que «és la directiva [de l’Osasuna] la que ho està fent», amb referència a la manipulació de partits.

A més, en missatges creuats amb Pina, que també va al·ludir a la manipulació de partits amb l’Espanyol, aquest li va dir que des de l’Osasuna «estan oferint milionades» a través de la seva fundació i aquesta, ha dit Tebas, «és la primera pista d’on estaven traient els diners».