trampes a laliga

Sabalza confirma la sortida de diners de l'Osasuna i nega haver denunciat manipulacions

zentauroepp51987908 dep luis sabalza200127184738

zentauroepp51987908 dep luis sabalza200127184738 / Villar Lopez

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Club Atlètic Osasuna, Luis Sabalza, i l’exsecretari de la junta directiva Pedro Baile han ratificat la sortida sense justificar de 2,4 milions d’euros dels comptes del club i han negat haver denunciat manipulacions de partits.

Tots dos han coincidit en aquest punt durant la seva declaració com a testimonis en el judici contra sis exdirectius de l’Osasuna, tres exjugadors del Betis i dos agents immobiliaris acusats de delictes d’apropiació indeguda, societaris, falsedat en document mercantil, falsificació dels comptes anuals i corrupció esportiva per la suposada manipulació de partits.

A la seva entrada a la junta, s’estava fent una auditoria a petició del Consell Superior d’Esports, que va deduir que hi havia una sortida de 900.000 euros corresponents a un rebut a dos agents immobiliaris i una altra d’1,4 milions a la mercantil Flefield que, segons ha indicat Sabalza, «no estaven degudament identificats», per la qual cosa van entendre que «podria ser un possible delicte».

A més, Baile ha assegurat que, quan van entrar a formar part de la junta, «el despatx del president era ple d’arxivadors amb carpetes, però totes buides» i ha afirmat que la situació era «lamentable».

Sense reclamació a La Caixa

Quant al procés per a l’extracció de diners dels comptes del club, han indicat que és necessària la firma de dues persones, tot i que han mostrat el seu desconeixement de si això sempre ha sigut així. En aquest sentit, han comentat que no va aconseguir cap reclamació a la Caixa per l’extracció de grans quantitats amb l’única firma de l’exgerent del club, Ángel Vizcay, si bé Baile ha manifestat que sí que es va plantejar aquesta possibilitat en la junta.

També han declarat com a testimonis diversos agents implicats en la investigació, entre ells el cap de la Brigada de Policia Judicial de la Policia Nacional, que ha estimat que les trucades registrades per diversos telèfons i la seva geolocalització, així com la sortida de diners, recolzen la teoria que es va pagar per la manipulació de partits.

Els futbolistes Figueras i Torres, a l’audiència navarresa / JESÚS DIGEZ (Efe)

La policia creu que un dels mòbils és de l’exjugador del Betis Xabi Torres per la geolocalització del dispositiu a l’entorn de la seva vivenda i el seu moviment durant les vacances del futbolista i en el moment en què es va produir un dels pagaments.

A preguntes de l’advocat de Torres, un altre agent ha reconegut que no van comprovar si a la zona on vivia Torres residien altres jugadors del Betis (més de vuit, segons el lletrat) i ha indicat que l’afirmació que va ser ell qui va fer les trucades es basa en hipòtesis.

Amb referència al rebut de 900.000 euros dels agents immobiliaris Albert Nolla i Cristina Valencia, ha indicat que durant la investigació van manifestar que no van rebre aquests diners, per la qual cosa van concloure que «aquest document era fals».

Pagar menys a Hisenda

Respecte a l’activitat feta per Flefield, el cap de la brigada ha explicat que l’activitat habitual d’aquesta empresa és el cobrament de drets d’imatge dels futbolistes perquè els clubs paguin menys a Hisenda, un servei del qual l’Osasuna i molts altres clubs, ha assegurat, van fer ús en el passat.

Notícies relacionades

En relació amb la implicació de l’exdirectiu Juan Pascual, un altre dels agents ha asseverat que l’única dada objectiva sobre la seva implicació, a excepció de les declaracions, és la seva firma en una extracció de 400.000 euros.

El cap de la brigada també ha abordat les quanties manejades en apostes esportives a l’empat entre l’Espanyol i l’Osasuna, que ha considerat que eren «molt elevades», tot i que no s’ha continuat declarant entorn d’aquest assumpte a l’estar fora del procés.

Temes:

Osasuna