incidents a Cornellà

Williams denuncia insults racistes a Cornellà

Cinc detinguts per una baralla als afores de l'estadi

GRAF7909. CORNELLÁ DE LLOBREGAT(BARCELONA), 25/01/2020.- El delantero del Athletic de Bilbao Iker Muniain (2d), y el delantero del Espanyol Raúl de Tomás (i), durante el partido de LaLiga Santander correspondiente a la jornada 21 disputado este sábado en el RCDE Stadium. EFE/Toni Albir

GRAF7909. CORNELLÁ DE LLOBREGAT(BARCELONA), 25/01/2020.- El delantero del Athletic de Bilbao Iker Muniain (2d), y el delantero del Espanyol Raúl de Tomás (i), durante el partido de LaLiga Santander correspondiente a la jornada 21 disputado este sábado en el RCDE Stadium. EFE/Toni Albir / Toni Albir (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Iñaki Williams, davanter de l’Athletic, ha denunciat aquest dissabte, al final del partit davant l’Espanyol, que ha rebut insults racistes per part de la grada periquita al RCD Stadium. El jugador ha abandonat la gespa molt enfadat i s’ha encarat amb el sector de la grada que l’estava increpant a causa del color de la seva pell.

«Tots som persones, és igual la nacionalitat o el color de la pell. La gent ha de venir a veure la persona, el futbolista, i a disfrutar del futbol, no a insultar per ser d’un altre país i un altre color», ha indicat al finalitzar el partit davant les preguntes de les televisions. L’Athletic, de seguida, s’ha solidaritzat amb el seu futbolista.

«He rebut insults racistes, és una cosa que cap jugador vol sentir», ha recalcat Williams. El davanter hauria informat el seu capità, Muniain, dels insults que rebia i aquest ho ha comunicat a l’àrbitre del partit, segons ha informat la SER. No obstant, a l’acta arbitral no s’hi fa cap referència.

Es dona la circumstància que en el derbi davant el Barça també es van sentir insults de la grada dirigits en aquesta ocasió contra Piqué i Luis Suárez.

En nom del Govern, tant el president, Pedro Sánchez, com el vicepresident Pablo Iglesias també van mostrar a través de les xarxes socials la seva preocupació pel que ha passat a Cornellà.

 

 

Notícies relacionades

Així mateix, Javier Tebas, president de La Liga, ha mostrat la seva preocupació tant pels insults rebuts per Williams com pels incidents que han passat als voltants de Mestalla.

 

Títol especejament

Els Mossos d’Esquadra han informat aquest dissabte de la detenció de cinc persones pels incidents entre seguidors de l’Espanyol i l’Athletic abans del partit que enfrontava els dos equips al RCDE Stadium a les 13.00 hores.