ATLÈTIC - BARÇA (0-0)

El Barça femení manté a ratlla l'Atlètic

L'equip de Lluís Cortés segueix amb nou punts d'avantatge després de cedir el seu segon empat a la Lliga Iberdrola

marcosl51947363 madrid  spain   january 25  leicy santos of atletico de madr200125220708

marcosl51947363 madrid spain january 25 leicy santos of atletico de madr200125220708 / Quality Sport Images

2
Es llegeix en minuts

En el partit que no es va poder veure per la guerra que lliuren la Federació amb la Lliga pels drets televisius del futbol femení, el Barça va mantenir a ratlla l’Atlètic de Madrid (0-0) al seu propi estadi. No només això. Manté, a més, la còmoda renda de nou punts al capdavant de la classificació.

En el primer dels quatre duels amb el conjunt blanc-i-vermell en els pròxims dos mesos, l’equip de Lluís Cortés va dominar el partit, però es va estavellar davant de la defensa dissenyada per Dani González, el nou tècnic matalasser.

El Barça va tenir ocasions i el control del partit. Però no va tenir la punteria necessària per batre Lola Gallardo, la portera de l’Atlètic, i emportar-se els tres punts que haguessin obert un esvoranc gairebé insalvable a la Lliga per a la resta d’equips.

És el segon empat del conjunt de Lluís Cortés al campionat després d’haver encadenat 14 victòries consecutives. Les blaugranes no cedien ni un sol punt des del passat 15 de setembre quan van empatar al camp del Rayo (1-1).

Sense eficàcia

«Ha sigut el partit que ens imaginàvem per tot el que hi havia en joc», va reconèixer després Cortés, el tècnic del Barça femení. «Esperava un partit igualat, clar que sí, amb pocs gols», intuïa l’entrenador.

No es va equivocar. No hi va haver ni tan sols gols. Va acabar el clàssic de la Lliga Iberdrola com va començar, amb el 0-0 inicial. «És veritat que hem tingut ocasions, però no les hem sabut aprofitar, no hem estat tan eficaços com altres vegades», va admetre Cortés, recordant després que l’empat deixa «una lectura positiva», assumint, això sí, la «necessitat de millorar en alguns detalls».

Després d’aquest empat de lliga, el Barça, que té el goal average a favor per la seva victòria a l’estadi Johan Cruyff (6-1), i l’Atlètic es tornaran a trobar en tres ocasions més. Primer a la Supercopa d’Espanya (6 de febrer a Salamanca)i després als quarts de final de la Champions (25 de març/1 d’abril).

La fitxa de l’Atlètic-Barça (0-0)

Atlètic de Madrid: Gallardo, Robles (Linari, m. 81), Aleixandri, Ángela Sosa, Charlyn, Sampedro (Ludmila, m. 54), Menayo (Strom, m. 61), Virginia (Duggan, m. 70), Meseguer, Tounkara i Santos.

Barça: Paños, Marta Torrejón, Pereira, María León, Leila, Patri, Alexia, Mariona, Jennifer Hermoso (Candela, m. 80), Martens i Oshoala (Claudia Pina, m. 91).

Notícies relacionades

Àrbitre: Olatz Rivera Olmedorivera

Targetes grogues: Virginia (m. 33).