DOBLE TRIOMF ESPANYOL AL DESERT

Sainz (Mini) i Barreda (Honda) aconsegueixen la victòria al Dakar

'El Matador' augmenta el seu avantatge en el lideratge en cotxes sobre la resta de favorits després d'aconseguir el tercer triomf parcial

El pilot castellonenc d'Honda es recupera dels problemes de la primera setmana i s'imposa sobre Walkner i Benavides

rozas51683891 mini s spanish drivers carlos sainz of spain looks on during200112120416

rozas51683891 mini s spanish drivers carlos sainz of spain looks on during200112120416 / FRANCK FIFE

2
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Els espanyols Carlos Sainz (Mini) i Joan Barreda (Honda) acaben de proclamar-se vencedors de la setena etapa del Dakar. La victòria del Matador li permet allargar encara més el seu avantatge com a líder de la carrera sobre el qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota) i el francès Stéphane Peterhansel (Mini).En motos, el líder continua sent el company de Barredaen Honda, el nord-americà Ricky Brabec.

Sainz va sumar la seva tercera etapa guanyada en aquest Dakar per ser el més ràpid a l’especial més llarga de tot el ral·li, amb 546 quilòmetres cronometrats entre Riad i Wadi al-Dawasir (Aràbia Saudita), on va sobrepassar en 2 minuts i 12 segons Al-Attiyah, que va acabar en segona posició, i gairebé en tres Peterhansel, que va ser tercer. D’altra banda, Barreda es va imposar sobre l’austríac Matthias Walkner (KTM), que va superar per 2.54 minuts, i sobre l’argentí Luciano Benavides, per 3.25 minuts.

Sainz es manté líder en la classificació general, ara amb 10 minuts d’avantatge sobre el pilot qatarià, guanyador de l’últim Dakar, i a més de 19 sobre el francès, tretze vegades guanyador del ral·li, sis en moto i set amb cotxe.

Sainz es continua imposant

Sainz es va aprofitar que Peterhansel, el seu company d’equip, era l’encarregat d’obrir pista en aquesta etapa per menjar-li terreny tant a ell com a Al-Attiyah, que sortia per darrere.

Així el bugui de Mini va demostrar que continua sent ràpid sobre la sorra i a les dunes, igual que durant la primera setmana de competició sobre les pistes dures i els congostos de roca.

L’espanyol va anar de menys a més durant el dia i a meitat d’etapa ja era el pilot més ràpid, una tònica que va mantenir fins al final del tram cronometrat.

D’altra banda, l’espanyol Fernando Alonso (Toyota) va sumar la quarta etapa en què acaba entre els deu primers al firmar novament la sisena posició.

Alonso continua millorant

Com ja havia anticipat el campió de F-1, la sorra i les dunes eren el terreny propici per ser més ràpid que a les pistes dures i els camins de pedra pels quals es va moure el Dakar durant la primera setmana.

Alonso va arribar a ser quart a tres dels quatre primers parcials de l’etapa i per un moment va vorejar la possibilitat de quedar entre els tres primers, objectiu que s’ha plantejat per a abans que acabi la seva primera participació en el Dakar.

Dol al Dakar

La setena etapa del Dakar va estar marcada per la mort del pilot de motos portuguès Paulo Gonçalves (Hero), de 40 anys, que, al seu Dakar núm. 13, va tenir un accident a l’altura del quilòmetre 276.

Notícies relacionades

En aquesta jornada la caravana del Dakar es va endinsar en el Quadrant Buit de l’Aràbia Saudita, una gran extensió de desert de 650.000 quilòmetres quadrats pràcticament deshabitada al sud del país, on es desenvoluparà la segona part del ral·li.

El Dakar es disputa del 5 al 17 de gener íntegrament al país àrab, amb dotze etapes i un recorregut de gairebé 8.000 quilòmetres, dels quals més de 5.000 són cronometrats, des de Jiddah, la segona ciutat més gran de l’Aràbia, fins a Qiddiya, una gran ciutat que es construeix als afores de la capital, Riad. EFE

Temes:

Carlos Sainz