BADALONA-GETAFE (2-0)

El Badalona dona la campanada i elimina el Getafe de la Copa

Els gols d'Hugo i Chema donen el triomf al conjunt català, que va jugar una hora en superioritat numérica

El Girona pateix per batre la Cartagena a la pròrroga (2-4) i el Nàstic cau davant del Saragossa amb dos autogols (1-3)

badalona

badalona

3
José María Expósito

El Badalona, equip de Segona B, ha donat aquest dissabte la campanada de la segona ronda de la Copa del Rei a l'eliminar el Getafe per 2 gols a 0. El conjunt català s'ha classificat per a setzens de final després d'un partit en el qual ha sigut clarament superior al Getafe, que es va quedar amb un home menys als 30 minuts per l'expulsió de Timor. El nou format a partit únic en el camp de l'equip d'inferior categoria ja ha ofert la primera sorpresa.

Hem fet història, escapulats! Gràcies per omplir l’Estadi! pic.twitter.com/GYyO2O4czx— CF Badalona (@CF_Badalona) 11 de gener de 2020

L'atapeït estadi municipal de Badalona (4.384 espectadors per un aforament de 4.170) va lamentar en el minut 55 l'ocasió fallada per Pelón sol davant de Chichizola. Però el millor encara estava per arribar. Una galopada de Robert Simón per la dreta va acabar en una centrada mesurada buscant Chema Moreno, que va aparèixer entre els dos centrals del Getafe i va anotar, en un xut poc acadèmic amb la tíbia però absolutament efectiu, l'1-0 als 85 minuts.

¡EL GOL DE LA BOGERIA! L'HISTÒRIC gol del @CF_Badalona que va eliminar al @GetafeCF El heroi CHEMA MORENO... ¡¡A CINC MINUTS DEL FINAL!! #CopadelReyDAZN ⚽ pic.twitter.com/aGhvzTwEqd— DAZN Espanya (@DAZN_ES) 11 de gener de 2020

Només llavors, enmig de l'eufòria local, va pressionar de veritat l''Eurogeta'. José Bordalás va fer entrar Enric Gallego, exjugador del Badalona, buscant a la desesperada el gol de l'empat, però el que es va trobar va ser un golàs de falta per l'escaire d'Hugo Esteban en el minut 93 que va sentenciar el merescut triomf badaloní.

¡BADALONA ÉS UNA FESTA! ¡BADALONA estarà als setzens de final de la #CopadelReyDAZN !¡Así va ser el golàs d'Hugo Esteban de falta directa per posar el segon del @CF_Badalona contra el @GetafeCF! pic.twitter.com/lxJPgKppjL— DAZN Espanya (@DAZN_ES) 11 de gener de 2020

El míster demana el Madrid

Si no hi ha més sorpreses d'aquest calibre, el Badalona s'enfrontarà en setzens a Barça, Madrid, Atlètic o Valencia. El seu entrenador, Manolo González, té clar el que es demana en el sorteig de dimarts a Las Rozas: «M'agradaria el Madrid, perquè aquí no ha vingut mai. El Barça ja ens va visitar una vegada», va dir amb sinceritat el tècnic, orgullós del rendiment del seu equip: «Ha jugat bé, ha tingut la pilota, amb cap per no cometre errors i aprofitar les ocasions que sabíem que tindríem. I el primer gol ha arribat de jugada, no a pilota aturada, que sempre desmereix».

El míster català seguirà des de la grada la següent eliminatòria, ja que Mateu Lahoz el va expulsar als 15 minuts. El tècnic no hi estava gens d'acord: «Quan no li faltes el respecte a una persona... Diu que em fa fora per gesticular. Jo veig que a Primera els diuen coses pitjors i es fan els sords. He pecat de passerell, però no he fet res que sigui motiu d'expulsió».

El Girona pateix i el Nàstic cau

Amb molt sofriment, el Girona també ha aconseguit el bitllet per a la següent ronda a costa d'un Cartagena (2ª B) que l'ha tingut contra les cordes (2-4). Jonathan Soriano va adelantar els blanc-i-vermells, però en cinc minuts fatals els locals (Álex Martín i Jurat) li van donar la volta al partit a un quart d'hora del final. Un gol d'Ignasi Miquel en el temps afegit va conduir a la prórroga, i en el tram final Soriano novament i Carlos Martínez van evitar els penals.

El Gimàstic de Tarragona, per la seva part es va disparar un tret al peu que va facilitar el pas del Saragossa (1-3). De fet van ser dos trets del conjunt grana en forma de dos autogols de Juan Rodríguez (m. 7) i Góldar (m. 40), que van encarrilar el triomf aragonès. Tot i que els catalans no es van rendir i van escurçar distàncies amb un gol de Pol Ballesteros (m. 70), Papunashvili va sentenciar el triomf de l'equip de Víctor Fernández.